Klassa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klassa, varianter, uttal och böjningar av klassa

Klassa synonym, annat ord för klassa, vad betyder klassa, förklaring, uttal och böjningar av klassa.

Synonymer till klassa

Vad betyder och hur uttalas klassa

Klassa uttalas klassa och är ett verb -de.

Klassa betyder:

Ordformer av klassa

Aktiv

klassa
infinitiv
klassar
presens
klassade
preteritum
klassat
supinum
klassande
presens particip
klassa
imperativ

Passiv

klassas
infinitiv
klassas
presens
klassades
preteritum
klassats
supinum

Perfekt particip

klassad en
~ + subst.
klassat ett
~ + subst.
klassade den/det/de
~ + subst.

Klassa är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Klassa på Engelska

  • classify, categorize - the building has been classified as a historical monument

Hur används ordet klassa

  1. En bedömning av X för ett eller flera av skyddskriterierna kan felaktigt tolkas som "inget skydd". För att illustrera kommer en elektronisk utrustning, klassad IPX7, nästan säkert att visa ett starkt motstånd mot partiklar, även om en klassificering för skydd mot beröring och intränganden av fasta ämnen inte har formellt tilldelats. Därför ska en X-beteckning inte automatiskt missuppfattas som brist på skydd. (källa)
  2. Om din ip-klassade dyrgrip till mobiltelefon skadas av fukt riskerar du att hamna i en knepig situation. Här är punkterna du bör ha i åtanke innan du går vidare. (källa)
  3. Klasserna delas in i hopp- respektive agilityklass. I agilityklass kan alla hinder vara med. I hoppklass saknas balanshindren. I både hopp- och agilityklass finns det tre olika svårighetsklasser: klass I (den enklaste), klass II och klass III (den svåraste). För att klassa upp sig från klass I till klass II behövs tre uppflyttningspinnar. En uppflyttningspinne erövrar man om man gör ett felfritt lopp (inga hinderfel och med en tid under den av domaren bestämda referenstiden) och hamnar bland de 15 procent bästa ekipagen i klassen. För att klassa upp sig till klass III från klass II, krävs också tre pinnar, och man erövrar pinnar genom att placera sig bland de 10 procent bästa i resultatlistan. (källa)
  4. Cigarrgalaxen (Messier 82, NGC 3587) har en osedvanligt hög produktionstakt av nya stjärnor och är därför klassad som en så kallad starburstgalax. Den har också varit klassad som en irreguljär galax men senare omdefinierad som en spiralgalax. (källa)
  5. Skördetid är en svensk folkmusikgrupp från Falköping som tonsatte dikter av John Liedholm. Under mitten av 1980-talet blev gruppen klassad som en säkerhetsrisk av SÄPO på grund av påstådda vänstersympatier. (källa)
  6. I den nya befälsordningen 1983 (-2009) klassades majorer som yrkesofficerare och kategoriserades under kompetensnivå 4. Efter genomgånget chefsprogram på Försvarshögskolan hade majoren däremot kompetensnivå 3, vilket är högre. Major var då den högsta grad man kunde nå som reservofficer. (källa)
  7. Förr i tiden brukade posten i Sverige sorteras ombord på tågen i postvagnarna som därför var bemannade. Dess Littera (bokstavsbeteckning) hos Statens Järnvägar (SJ) var D, men eftersom vagnarna förutom sorteringsavdelningen i regel också hade ett godsutrymme, som användes för postsäckar, klassades de även som resgodsvagnar, och fick kombinationslitterat DF. Vagnarna var också försedda med ett gulmålat brevinkast i vagnssidan, där allmänheten kunde posta brev, som stämplades med PKP (postkupé). Sorteringen ombord hos SJ avvecklades stegvis och upphörde helt 1996, och sedan dess är postvagnarna obemannade. Förr var det också regel att postvagnar kunde framföras i persontåg medan de idag mest framförs i speciella tåg avsedda för dessa vagnar. Äldre postvagnar som var byggda för bemanning klassades som personvagnar medan de nyare postvagnarna som är byggda för att vara obemannade påminner mer om godsvagnar. Posttåg är vanligen anpassade för att köras i samma hastighet som persontåg, i Sverige max 160 km/h, medan vanliga godståg brukar ha 100 km/h som största tillåtna hastighet. I Frankrike fanns fram till 2015 TGV-tåg anpassade för post, världens snabbaste godståg med 270 km/h (se fr:TGV postal). (källa)
  8. Timmer mäts in vid industrin av virkesmätare som kuberar och klassar varje enskild stock. Minimimåttet för timmer är femton centimeter under bark i topp. Klenare rundvirke, ner till tolv centimeter, handlas ibland som klentimmer, normalt ingår dock fraktionen, tillsammans med stockar ända ner till fem centimeter toppmått, i massavedssortimentet. Betalningen är starkt beroende på klass. För grantimmer finns det två kvalitetsklasser, furutimmer har fyra klasser. (källa)
  9. Kamel, även kallad tvåpucklig kamel eller baktrisk kamel (Camelus bactrianus), är en art i familjen kameldjur, som tillsammans med dromedaren utgör släktet kameler. Kamelen har två fettlagrande pucklar på ryggen. Den största delen av populationen är domesticerade och används i stora delar av Asien för att bära gods. Den vilda populationen är däremot extremt hotad, och några zoologer klassar den som egen art, Camelus ferus. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.