Klinkerplatta Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klinkerplatta, varianter, uttal och böjningar av klinkerplatta

Klinkerplatta synonym, annat ord för klinkerplatta, vad betyder klinkerplatta, förklaring, uttal och böjningar av klinkerplatta.

Vad betyder och hur uttalas klinkerplatta

Klinkerplatta uttalas klinker|platta och är ett substantiv.

Ordformer av klinkerplatta

Singular

klinkerplatta
obestämd grundform
klinkerplattas
obestämd genitiv
klinkerplattan
bestämd grundform
klinkerplattans
bestämd genitiv

Plural

klinkerplattor
obestämd grundform
klinkerplattors
obestämd genitiv
klinkerplattorna
bestämd grundform
klinkerplattornas
bestämd genitiv

Klinkerplatta är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet klinkerplatta

  1. Golvet är oftast ett altangolv av trätrall eller betongplattor, men det förekommer betonggolv med värmeslingor med till exempel lagda klinkerplattor. (källa)
  2. På 1920-talet byggde Höganäsbolaget ett badhus åt sina anställda, som numera är byggnadsminnesförklarat. Byggnaden är uppförd i gult tegel med en grekisk kolonnad i dorisk stil över entrén. Interiören är klädd i bruna klinkerplattor på väggarna och vita klinkers på golvet. Badhuset är numera inte kommunalt utan har övertagits av privata intressen. (källa)
  3. Byggnadens 16 000 kvadratmeter fasadyta kom att täckas av 1 056 000 glaserade, vita klinkerplattor. Dessa är tillverkade av lera bruten i trakten kring Ekeby i Skåne och framställd på fabriken Skrombergaverken i samma ort. Då plattorna producerades ägdes fabriken av Höganäs-Billesholms AB, numera Höganäs AB. (källa)
  4. Skillnaden mellan en kakelplatta och en klinkerplatta kännetecknas av en avsevärt högre täthet i godset hos klinkerplattan genom att leran bränts till den sintrat. Detta ger högre hållfasthet samt slitstyrka hos klinkerplattan. Den högre tätheten ger också bättre hållbarhet i såväl frost/kyla som i värme vid till exempel golvvärme. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.