Klirr Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klirr, varianter, uttal och böjningar av klirr

Klirr synonym, annat ord för klirr, vad betyder klirr, förklaring, uttal och böjningar av klirr.

Vad betyder och hur uttalas klirr

Klirr uttalas klirr och är ett substantiv -et.

Klirr betyder:

Ordformer av klirr

Singular

klirr
obestämd grundform
klirrs
obestämd genitiv
klirret
bestämd grundform
klirrets
bestämd genitiv

Klirr är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet klirr

  1. Tillsammans med Patrick Grimlund och Ulrika Ek har han också skrivit boken Mer klirr i kassan : expertråden som formtoppar din ekonomi. (källa)
  2. Norström arbetade tidigare som frilansskribent för Aftonbladet Plus och även Elle Magazine. Hon har även arbetat som copywriter på Klirr Stockholm, RocketScience och Family Business. Hon var krönikör för tidningen Nya Rum (modern arkitektur, design och inredning) under åren 2014–2015. Under 2015 var Norström redaktör för TV-programmet Breaking News. Hon har varit programledare för Prisjägarna på TV3 under 2015, Hela Sverige Rasar på TV3 under 2015 och I Lagens Namn på TV3 under 2016. Norström har också varit programledare för podcasten Pampers Barnvagnspromenader och podcasten Ytligheter. Hon var under 2016 konferencier för Guldägget och RIA-galan. Under 2017 var Norström manusförfattare för TV-programmet Idol och under 2018 var hon inslagsredaktör för Idol. Norström arbetade som manusförfattare för Breaking News under 2018, för Melodifestivalen under 2019 samt Let's Dance under 2019. (källa)
  3. Klirr (engelska Cosmo) - Den smarte som lyckas göra pengar på allting. Numera en relativt sällsynt person. (källa)
  4. Med anledning av denna hans talang för PR fick han på våren 1925 erbjudandet att bli reklamchef på det nystartade "Nöjesfältet" på Djurgården i Stockholm. Han skulle även få ha sin egen varieté där och lockades dessutom av möjligheten att kunna bosätta sig i staden och låta barnen gå i skola. Första sommaren bodde familjen i en cirkusvagn under berg-och-dal-banan men till hösten hyrde man en våning på Drottninggatan 8 och dessutom en på Jacobsgatan 18 där man öppnade nöjeslokalen "Barnum show" med såväl spelautomater som förevisning av abnormiteter som krokodildamen Cleopatra, jättar, världens tjockaste damer, Lejonmannen Lionell, svältkonstnären Sidi Hassan och fakiren Muhammed Abbot. Brazil kom i längden inte överens med Johan Lindgren som drev "Nöjesfältet" så något år senare flyttade han över till det nyöppnade "Haga nöjesfält." Han hade alltid svårt för kompanjonskap och samarbeten. Det kunde gå för en kort tid men övergick ofta i ovänskap och tråkigheter. "Kompani är lumperi", hävdade den egensinnige direktören ofta efter ett sådant uppbrott. I början av trettiotalet hade affärerna utökats med fler spelhallar runt om i Stockholm. En på söder vid Ringvägen och en på Vattugatan. Dessutom drev familjen "Café Trojka" på Nytorgsgatan där man med hjälp av goda vännen och före detta artisten, Maria Wasilovna, serverade ryska specialiteter till levande balalajkamusik. Plötsligt kom det ett förbud mot spel om pengar och pengars värde, spelhallarna slogs igen och inget annat alternativ återstod än att ge sig ut på vägarna igen. Året var 1931 då Brazil åter kastade loss, nu i samarbete med sin svåger, Iris bror Henning Möller (1903–1968). Cirkusen som gick under namnet "London" skulle gå i översta Norrland där man inte behövde befara risken för konkurrens från de större cirkusarna. Året därpå undersökte man huruvida namnet "Merdano" skulle ge bättre klirr i kassan men så småningom avbröts dessa försök och man försökte sig istället på tivolibranschen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.