Klister Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder klister, varianter, uttal och böjningar av klister

Klister synonym, annat ord för klister, vad betyder klister, förklaring, uttal och böjningar av klister.

Synonym till klister

Andra språk

Klister på Engelska

  • paste, glue

Hur används ordet klister

  1. Forskare har redan lyckats härma fästmekanismen genom att tillverka artificiella setae. Dessa är ännu inte lika raffinerade som de hos geckoödlan, men det är troligt att man snart utvecklat "gecko-tejp", det vill säga tejp som använder sig av konstgjorda setae i nanostorlek istället för klister. Sådan tejp kommer troligtvis att ha starkare häftförmåga än många av de traditionella tejper som finns på marknaden idag, kan appliceras om och om igen, och kanske också användas i exempelvis skor eller däck. (wikipedia.org)
  2. Naturgummi fås från den trögflytande mjölksaften, latex, från ett antal olika trädarter. Det viktigaste av dessa är Hevea brasiliensis. Vid utvinning skär man skåror i trädens bark och samlar upp gummivätskan i en behållare som sätts fast under skåran (ofta en halva av skalet från en kokosnöt). Gummi som tas från gummiträdet används industriellt vid tillverkning av olika material. Gummi från vissa andra växter används som föda och som klister, se gummi arabicum. En med gummi besläktad produkt är guttaperka. Ett annat liknande ämne är gummigutta. (wikipedia.org)
  3. Svårigheten ligger i samspelet. Laget måste ha bra tajming så att kantspelaren påbörjar sin löpning in och sitt upphopp och sen får bollen i precis rätt läge. En annan svårighet ligger i att fånga bollen och sen snabbt skjuta mot mål. Om spelaren landar på golvet innan skottet avlossats blir den avblåst och eventuellt mål bortdömt. Spelaren har god hjälp av klister på händerna för att kunna fånga bollen. (wikipedia.org)
  4. Brända mandlar är mandlar som värmts upp tillsammans med socker till en temperatur då sockret karamelliserat. Ett annat användningsområde för karamelliserat socker är som klister till pepparkakshus. I polkagrisar har man blandat luft i det karamelliserade sockret för att få det vitt och ogenomskinligt igen. Så kallat bröstsocker är trots likheten med karamell framställt på ett helt annat sätt, nämligen genom att en koncentrerad sockerlösning fått dunsta så att sockerkristaller bildats. (wikipedia.org)
  5. Av maniok kan även aceton, alkohol och klister tillverkas. (wikipedia.org)
  6. Lim eller klister är samlingsnamnen på det bindemedel i flytande form som används för att foga tillsammans två eller flera fasta kroppar (limförband). Lim för ark, folier och andra tunna eller mjuka kroppar kallas ofta för klister. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: