Koalitionsregering Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder koalitionsregering, varianter, uttal och böjningar av koalitionsregering

Koalitionsregering synonym, annat ord för koalitionsregering, vad betyder koalitionsregering, förklaring, uttal och böjningar av koalitionsregering.

Vad betyder och hur uttalas koalitionsregering

Koalitionsregering uttalas koalit|ions|reg|er|ing och är ett substantiv.

Ordformer av koalitionsregering

Singular

koalitionsregering
obestämd grundform
koalitionsregerings
obestämd genitiv
koalitionsregeringen
bestämd grundform
koalitionsregeringens
bestämd genitiv

Plural

koalitionsregeringar
obestämd grundform
koalitionsregeringars
obestämd genitiv
koalitionsregeringarna
bestämd grundform
koalitionsregeringarnas
bestämd genitiv

Koalitionsregering är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet koalitionsregering

  1. Ofta används ordet som en kortform av ordet koalitionsregering, men det kan också användas om en tillfälligt samlad majoritet i en viss omröstning. I Sverige är Nils Edéns regering 1917 - 20 med liberaler och socialdemokrater samt socialdemokraternas och bondeförbundets regering 1936 - 39 och 1951 - 57 exempel på koalitionsregeringar. (källa)
  2. En koalitionsregering är en regering som består av två eller flera partier. Koalitionsregeringar är mycket vanliga i länder med proportionellt valsystem, då ett enskilt parti sällan får egen majoritet med sådant valsystem, och koalitioner i regel krävs för att bilda majoritet i parlamentet. De kan också bildas som resultat av att de ingående partierna slutit sig samman i en valallians inför ett val. I länder där statschefen oberoende av stödet i den lagstiftande församlingen själv utser en regering förekommer koalitionsregeringar i regel sällan eller aldrig. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.