Kolbotten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kolbotten, varianter, uttal och böjningar av kolbotten

Kolbotten synonym, annat ord för kolbotten, vad betyder kolbotten, förklaring, uttal och böjningar av kolbotten.

Vad betyder och hur uttalas kolbotten

Kolbotten uttalas kol|botten och är ett substantiv.

Ordformer av kolbotten

Singular

kolbotten
obestämd grundform
kolbottens
obestämd genitiv
kolbottnen
bestämd grundform
kolbottnens
bestämd genitiv

Plural

kolbottnar
obestämd grundform
kolbottnars
obestämd genitiv
kolbottnarna
bestämd grundform
kolbottnarnas
bestämd genitiv

Alternativa böjningsformer singular

kolbotten
bestämd grundform
kolbottens
bestämd genitiv

Kolbotten är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kolbotten

  1. Platsen för en gammal mila kan ofta ses i skogen som en kolbotten. Lokalisering av kolbottnar underlättas av att vegetationen där ibland avviker från omgivningens växtlighet. Lättare är det att se kolbottnen om man är uppmärksam på att det runt kolbottnen brukar gå en smal ränna, eller vanligare att det är gropar grävda omkring den. Kolbottnar kan vara antingen runda (efter resmilor) eller rektangulära (efter liggmilor). Överblivet kol vid kolbottnarna är ännu idag fullt användbart. Kolbottnar sparas i skogsbruket. (källa)
  2. En kolbotten är en lämning efter en kolmila. Kolmilan lämnar i allmänhet efter sig ett tydligt spår som varar i många decennier. Botten kan antingen verka helt steril jämfört med omgivningen, helt utan växtlighet, eller ha en abnorm växtlighet av någon sort – en uppseendeväckande tät klunga granar till exempel, avgränsad till en liten cirkelformad plätt i skogen, kan vara ett tecken på att platsen varit en kolmila. Enklast ser man dock kolbottnen genom att den avgränsas med ett dike eller gropar ställvis placerade runt kolbottnen. Och ofta är även kolbottnen lätt höjd över omkringliggande mark. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.