Komma synonym, annat ord för komma, vad betyder komma, förklaring, uttal och böjningar av komma.

Synonymer till komma

Hittade 2 varianter av ordet komma:

Vad betyder och hur uttalas komma

Komma uttalas komma och är ett substantiv -t -n.

Komma betyder:

Ordformer av komma

Singular

komma
obestämd grundform
kommas
obestämd genitiv
kommat
bestämd grundform
kommats
bestämd genitiv

Plural

komman
obestämd grundform
kommans
obestämd genitiv
kommana
bestämd grundform
kommanas
bestämd genitiv

Komma1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas komma

Komma uttalas komma och är ett verb kom, kommit, kommen kommet komna, pres. kommer, imper. kom.

Komma betyder:

Ordformer av komma

Aktiv

komma
infinitiv
kommer
presens
kom
preteritum
kommit
supinum
kommande
presens particip
kom
imperativ

Passiv

kommas
infinitiv
koms
presens
koms
preteritum
kommits
supinum

Perfekt particip

kommen en
~ + subst.
kommet ett
~ + subst.
komna den/det/de
~ + subst.
komne den
~ + mask. subst.

Alternativa böjningsformer passiv

kommes
presens

Komma2 är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Komma översättning

Engelska

comma
arrive, come
coming years, come in time, I cannot get into the house
come (from)
I come from Greece
will, be going to
we will be in Göteborg on Thursday, I am going to miss you
arouse, prompt
your story prompted me to recall my own childhood

Hur används ordet komma

  1. – Det känns jättebra. Sirius känns som ett väldigt spännande lag, och utmaningen i att ta på mig Siriuströjan och få komma tillbaka till allsvenskan var en för bra möjlighet för mig att tacka nej till, säger John Alvbåge. (expressen.se)
  2. Tidigare i december rapporterade Aftonbladet om ett kommande rökförbud på flera allmänna platser. Bland annat kan rökning komma att förbjudas på uteserveringar. Socialutskottet har backat förslaget som ska röstas om i riksdagen den 12 december. Om lagen går igenom kommer det nya förbudet börja gälla 1 juli 2019. (aftonbladet.se)
  3. En annan fråga som varit central i diskussionen om direktivets godkännande är hur så kallade memes kan komma att påverkas. Material som bygger på annat – ofta upphovsrättsskyddat material – skulle i och med ett godkännande riskera att stoppas på grund av den eventuella filterlösning som artikel 13 kan komma att medföra. (svt.se)
  4. ”Det ska bli kul att komma till Rondo! Har de hårspray i Göteborg?”, hälsar dansbandets frontfigur Roland Järverup i ett pressmeddelandet. (aftonbladet.se)
  5. Under minst ett decennium har en liten grupp finansmän och advokater tillsammans med världens största banker genomfört ett avancerat upplägg för att komma åt Europas skattemedel. Det handlar om minst 70 miljarder kronor, det visar en granskning som SVT och TT gjort i samarbete med ett internationellt journalistnätverk. (svt.se)
  6. 70 miljarder försvunna i europeiska skattehärvorBank Under minst ett decennium har en liten grupp finansmän och advokater tillsammans med världens största banker genomfört ett avancerat upplägg för att komma åt Europas skattemedel. Det handlar om minst 70 miljarder kronor, visar en granskning som SVT och TT gjort i samarbete med ett internationellt journalistnätverk, som granskat 180 000 handlingar. En stor del av världens största banker har varit djupt involverade i det som kallas Europas största skattestöld i modern tid. Tillsammans med högprofilerade skattejurister, advokatbyråer och finansinstitut har bankerna kommit åt skattepengar i minst sex europeiska länder, bland dem Belgien, Danmark och Tyskland. Bland bankerna finns bankjättarna Deutsche Bank, UBS och BNP Paribas. I Sverige pekas SEB ut som delaktig i affärerna.“Det här är kritstrecksrandig organiserad brottslighet, säger en av advokaterna bakom uppläggen till flera medier som ingår i journalistnätverket.”Advokaten var med och utformade modellen, och samarbetar nu med åklagare i Tyskland för att slippa fängelse. Skattesvindeln går ut på att via en rad komplicerade aktieaffärer kring datumet för aktieutdelning komma åt en återbäring på skatt som aldrig ens betalats. Till skillnad från upplägg i skatteparadis eller annan avancerad skatteplanering handlar det alltså inte om att minimera sin skatt, utan att komma åt skattemedel. Den svenska bankens SEB har medverkat i en avancerad aktieaffär som, enligt åklagare, har kostat tyska skattebetalare en miljard kronor, uppger SVT. Affären 2010 där svenska SEB finansierade ett avancerat upplägg där kundernas syfte var att komma åt närmare en miljard tyska skattekronor utreds nu av åklagarmyndigheten i Köln. Det visar dokument som SVT och TT tagit del av. Enligt SEB finansierar man inte den typen av affärer. SEB: s informationschef i skriver i mail till SVT och TT att banken ”löpande gått igenom vår värdepapperslåneaffär i Tyskland” och att de med anledning av åklagarens utredning också ”gjort en fördjupad genomgång”. Enligt banken har man ”inte funnit något som visar på att SEB skulle ha återkrävt skatt som inte betalats”. (realtid.se)
  7. – Vi tycker att det här är ett väldigt angeläget projekt och ska göra allt vi kan för att komma vidare, säger Knut Hawby. (svt.se)
  8. Den traditionella fågelskrämman, i människoliknande form, används för att avskräcka fåglar från att komma till människans växtodlingar och äta upp eller skada grödan på annat sätt. Den människoformade fågelskrämman dyker även upp i litteraturen och som en skräckfigur i amerikanskt Halloweenfirande. Även fågelskrämmor som efterliknar fåglarnas naturliga rovdjur, utöver människor, såsom rovfåglar finns. (wikipedia.org)
  9. Representationslag eller A-lag är beteckning på det bästa laget, en idrottsförening kan ställa upp med på seniornivå inom lagsporter. Yngre spelare tillhör juniorlag eller ungdomslag. Vissa idrottsföreningar har även så kallade reservlag, eller B-lag och C-lag, för spelare som för tillfället anses vara mindre bra för a-laget, eller som varit skadade och behöver matchträning för att komma tillbaka. (wikipedia.org)
  10. Enligt legenden grundades Abdera av Herakles till minne av hans älskade Abderos, men enligt historiska bevis var staden en koloni från Klazomenai. Dess grundande är traditionellt satt till år 654 f.Kr., något som inte har kunnat bekräftas, även om fynd av grekisk keramik från 600-talet f.Kr. stöder det. Dess välstånd hänför sig dock till 544 f.Kr., då en merpart av invånarna i Teos (inklusive poeten Anakreon) flydde till Abdera för att komma undan persernas invasion av Mindre Asien. Dess vanligaste typ av mynt, en grip, är identiskt med mynt från Teos, och de många silvermynten är berömda för sin skönhet och mångfald. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Komma Synonymer Betyder Uttal