Komplikationsfri Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder komplikationsfri, varianter, uttal och böjningar av komplikationsfri

Komplikationsfri synonym, annat ord för komplikationsfri, vad betyder komplikationsfri, förklaring, uttal och böjningar av komplikationsfri.

Vad betyder och hur uttalas komplikationsfri

Komplikationsfri uttalas kom|plik|at|ions|fri och är ett adjektiv.

Ordformer av komplikationsfri

Böjning (i positiv) komplikationsfri en ~ + subst. komplikationsfritt ett ~ + subst. komplikationsfria den/det/de ~ + subst.

Komplikationsfri är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet komplikationsfri

  1. Barnmorskorna som arbetar på sjukhusens kvinnokliniker sköter på vårdavdelningar övervakning av oförlösta kvinnor, som antingen själva har någon sjukdom eller där barnets liv på något vis är hotat. På förlossningsavdelningen handlägger barnmorskor alla normala förlossningar liksom den medicinska övervakningen av mor och barn efter födelsen. Om förlossningen har varit komplikationsfri överförs mor och barn till BB-avdelning, där barnmorskor övervakar mödrarnas hälsotillstånd och bistår med råd för amningen av barnet. Då barnet föds med kejsarsnitt är barnmorskan med på operationsavdelningen för att ta hand om barnet. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.