Komplikationsrisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder komplikationsrisk, varianter, uttal och böjningar av komplikationsrisk

Komplikationsrisk synonym, annat ord för komplikationsrisk, vad betyder komplikationsrisk, förklaring, uttal och böjningar av komplikationsrisk.

Vad betyder och hur uttalas komplikationsrisk

Komplikationsrisk uttalas kom|plik|at|ions|risk och är ett substantiv.

Ordformer av komplikationsrisk

Singular

komplikationsrisk
obestämd grundform
komplikationsrisks
obestämd genitiv
komplikationsrisken
bestämd grundform
komplikationsriskens
bestämd genitiv

Plural

komplikationsrisker
obestämd grundform
komplikationsriskers
obestämd genitiv
komplikationsriskerna
bestämd grundform
komplikationsriskernas
bestämd genitiv

Komplikationsrisk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet komplikationsrisk

  1. Numer söker man begränsa de tillförda blodbeståndsdelarna vid transfusion till enbart det som behöver tillföras den sjuke och fördelar på så sätt blod från en givare till olika patienter beroende på sjukdomstillstånd. Det är därför ovanligt i Sverige att så kallat "helblod" används. Ett undantag utgör autotransfusion, "egenblodgivning", där patienten efter oftast stort kirurgiskt ingrepp får tillbaka sina egna blodkomponenter, som i förebyggande syfte har tappats före ingreppet för att minska komplikationsriskerna efteråt. (källa)
  2. Riskerna med ERCP har minskat i och med att man lärt sig identifiera patienter med förhöjd komplikationsrisk samt utvecklat undervisningen, infört kompetenskrav och kvalitetskontroller. (källa)
  3. Vid borttagning av karies har materialval och attityder förändrats sedan något årtionde tillbaka. Under samma tid har man också blivit mindre beroende av borr. Det gör att det är lättare att spara så mycket frisk tandvävnad som möjligt. När mer av den friska tandvävnad sparas ökar fyllningens hållbarhet och vilket även minskar risken för komplikationer. Hur stor betydelse detta har är det många som diskuterar och på kort sikt är det inte lätt att se fördelarna. Men på långsikt talar mycket för att mängden kvarvarande tandvävnad påverkar behandlingsresultatet. Varje nytt ingrepp ökar därför komplikationsrisken. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.