Kontringsspelare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kontringsspelare, varianter, uttal och böjningar av kontringsspelare

Kontringsspelare synonym, annat ord för kontringsspelare, vad betyder kontringsspelare, förklaring, uttal och böjningar av kontringsspelare.

Vad betyder och hur uttalas kontringsspelare

Kontringsspelare uttalas kontr|ings|spel|are och är ett substantiv.

Ordformer av kontringsspelare

Singular

kontringsspelare
obestämd grundform
kontringsspelares
obestämd genitiv
kontringsspelaren
bestämd grundform
kontringsspelarens
bestämd genitiv

Plural

kontringsspelare
obestämd grundform
kontringsspelares
obestämd genitiv
kontringsspelarna
bestämd grundform
kontringsspelarnas
bestämd genitiv

Kontringsspelare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kontringsspelare

  1. Hector inledde sin proffskarriär i Bradford (Park Avenue) och köptes hösten 1966 av Derby County för 34 000 pund. Han har klubbrekordet i antal ligamatcher för Derby County, 486 stycken, mellan 1966 och 1982. Hector var en pilsnabb kontringsspelare som ofta högg på långa djupledspassningar och sällan missade en målchans när den dök upp. Han innehar legendstatus i Derby County, den klubb han representerade större delen av sin karriär och i två omgångar. Bara Steve Bloomer har gjort fler mål i klubbens historia. (källa)
  2. Hon började spela handboll i Rostov-on-Don, med den kända tränaren Nadezhda Ganzula. Hon tävlade i EHF:s cuper på 1990-talet för Rostovklubben. Hon spelade sedan för GK Lada i ryska ligan. Hon var en snabb kontringsspelare och var ofta straffläggare i klubblaget. Efter sin ryska karriär spelade hon några år i Ukraina. (källa)
  3. Lucas Pellas började spela handboll i BK Söder i Stockholm. 9 år gammal bytte han klubb till Hammarby. Tiden i Hammarby var inte framgångsrik, han satt mest på bänken och fick ingen speltid. 2016 bytte han klubb till Lugi, och utvecklades då mycket och blev en av de bättre spelarna i Handbollsligan. 2017/18 blev han 76:a i skytteligan, 2018/19 blev han 14:e och 2019/20 blev han trea, vilket avspeglar hans utveckling som spelare. Säsongen 2018/19 blev han uttagen i Handbollsligans All-star team som bäste vänstersexa, och så även säsongen 2019/20. Han är snabb kontringsspelare, och har god variation i sina avslut med lobbar, flipplobbar och skott med precision. (källa)
  4. I ungdomslandslaget spelade Lundmark 38 matcher och gjorde 85 mål åren 1991-1993. Åsa Lundmark gjorde 4 mål i sin landslagsdebut 17 september 1992 mot Litauen 2 i Panevezys . Åsa Lundmark spelade sedan 88 A-landskamper 1992-2002 och stod för 215 mål med ett målsnitt på 2,44 per match enligt SHF:s spelarstatistik. Enligt tidigare uppgifter i handbollsboken var det bara 86 landskamper. Åsa Lundmark spelade som vänstersexa i landslaget i VM 2001 där damlandslaget gjorde succé. Åsa Lundmark spelade sedan inte fler mästerskapsturneringar i landslaget. Sista landskampen spelade hon mot Spanien i Las Palmas den 26 maj 2002 då Åsa gjorde sina tre sista landskampsmål för Sverige. Åsa främsta kvalitéer var att hon var en duktig passnings- och kontringsspelare. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.