Kopia synonym, annat ord för kopia, vad betyder kopia, förklaring, uttal och böjningar av kopia.

Synonymer till kopia

Vad betyder och hur uttalas kopia

Kopia uttalas kopia [-i´a] och är ett substantiv -n kopior.

Kopia betyder:

Ordformer av kopia

Singular

kopia
obestämd grundform
kopias
obestämd genitiv
kopian
bestämd grundform
kopians
bestämd genitiv

Plural

kopior
obestämd grundform
kopiors
obestämd genitiv
kopiorna
bestämd grundform
kopiornas
bestämd genitiv

Kopia är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Kopia översättning

Engelska

copy
paper for photocopies, photocopy, copy a letter

Hur används ordet kopia

  1. Gulvit skapas av dubbla kopior av gulgenen (CcrCcr) på fux. En enkel kopia av gulgenen (CCcr) på fux ger isabell. Dubbla kopior på brun och rapp ger respektive pärlvit och rökvit. Gulvit, pärlvit och rökvit är nästintill omöjliga att skilja på med blotta ögat. (wikipedia.org)
  2. Händelsevis utgavs under pseudonymen Carlot. Pseudonymen var förknippad med stort hemlighetsmakeri och få personer kände till vem som egentligen dolde sig bakom den. Brodern Frits Leffler visste, men inte den andre brodern Gösta Mittag-Leffler. När Frits Leffler per post mottog en kopia av boken hade han stora svårigheter att dölja sin vetskap för Gösta Leffler. Gösta Leffler fattade dessutom misstankar om att huvudpersonen i novellen Jag baserades på hans verklige vän Adrian Göthe. (wikipedia.org)
  3. Platon anses ofta vara grundaren till tanken på en idévärld. I Platons världsbild har tanken på en idévärld en central roll. Idévärlden är enligt Platon den sanna verkligheten och sinnevärlden, alltså den värld människan kan uppfatta med sina sinnen, är bara en skugga eller en blek kopia av idévärlden. (wikipedia.org)
  4. Instans (datorspel) – inom MMORPG-spel en kopia av ett område skapad för en grupp spelare (wikipedia.org)
  5. Filmen ansågs länge vara förlorad, men i oktober 2017 hittades en nästan komplett kopia vid det franska filminstitutet CNC som tillsammans med Svenska filminstitutet kommer att restaurera filmen och framställa visningskopior. (wikipedia.org)
  6. Karbonkopia är en kopia framställd samtidigt som ett original med hjälp av karbonpapper, och i överförd bemärkelse bara "exakt likadant exemplar". (wikipedia.org)
  7. Ett kedjebrev går ut på att mottagaren ska skicka en kopia av brevet vidare till en eller flera personer. Detta gör att antalet mottagare ofta växer mycket snabbt (geometriskt) och kommer efter några generationer att uppgå till väldigt stora antal om kedjan inte bryts. (wikipedia.org)
  8. Artificiell kloning av vuxna organismer, kallad reproduktiv kloning, sker genom att en exakt kopia av en individ ”skapas” från utplockat DNA från individens celler (ofta hudceller) som sedan injiceras i en äggcell där cellkärnan avlägsnats. Äggcellen och DNA förenas genom antingen en elstöt (som fåret Dolly), eller med hjälp av kemikalier. Sedan placeras äggcellen i livmodern på en bärarorganism, där den förhoppningsvis utvecklas till en fullt fungerande kopia av individen. Det är en osäker teknik att genomföra. (wikipedia.org)
  9. Saxen slår påsen genom att klippa sönder den, men går sönder om den försöker klippa i stenen. Påsen slår stenen genom att omsluta den. På så sätt slår varje symbol en viss annan symbol, hamnar i oavgjort mot sin kopia och blir slagen av den tredje. Vanligtvis löser man ett oavgjort läge genom att spela igen tills någon vinner. Det är inte ovanligt att man spelar flera gånger och låter den som har till exempel "bäst av tre vinster" eller enkelt uttryck "bäst av tre" vinna. (wikipedia.org)
  10. Den biologiska processen replikation har till uppgift att vid en celldelning dubblera DNA-molekylen för att kunna skapa en kopia av den till varje dottercell. På så sätt skapas det nya celler med identisk genetisk information i kroppen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Kopia Synonymer Betyder Uttal

Populärast: