Kopp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kopp, varianter, uttal och böjningar av kopp

Kopp synonym, annat ord för kopp, vad betyder kopp, förklaring, uttal och böjningar av kopp.

Synonymer till kopp

Andra språk

Kopp på Engelska

  • cup - coffee cup, a cup of coffee

Hur används ordet kopp

  1. Lindhardt berättar om sin dotter Billie som är nio månader, hur hon betraktar, lyssnar, smakar på allt, upptäcker världen. Han stannar själv upp inför det skenbart självklara. En kopp kaffe, ett fågelbo, en radioreplik. Han talar om Buddha, hur han också vill leva sitt liv i balans på knivseggen mellan rädsla och begär. (källa)
  2. En deciliter (dl) är lika med en tiondels liter (0,1 l), vilket ungefär motsvarar en halv kopp eller tre fjärdedels kaffekopp. En svensk stor stark består nuförtiden av ungefär 4 dl öl. En vanlig (mindre) flaska läsk rymmer 3,3 dl eller 5 dl. 1 liter = 10 deciliter. (källa)
  3. En kaffeautomat är en automat för varma drycker som kaffe och kaffedrycker som exempelvis cappuccino och espresso, men även till exempel varm choklad. Användaren ställer en kopp i maskinen och trycker på en knapp för önskad dryck. Kaffeautomater på offentliga platser brukar ha myntinkast. Ofta anlitas företag som man hyr automaten av och som står för full service av den. (källa)
  4. De recept som baseras på att hälla på kaffe tills något inte längre syns och därefter hälla på sprit till det åter syns kräver en kopp som är smalare i botten och vidare mot toppen, så att koncentrationen av kaffe minskar mer än höjden av vätskepelaren ökar då man häller på spriten. I ett cylindriskt kärl kommer inte myntet att framträda då det enligt Beers lag är omöjligt eftersom absorptionen av ljus är proportionell mot koncentrationen. (källa)
  5. En kaffekopp är en kopp avsedd att dricka kaffe ur. Kaffekoppar är i regel mindre än tekoppar. Vanligen tillverkas kaffekoppar (och tillhörande fat) av keramik, men förekommer också i glas, plast, papp (för engångsbruk) och andra lämpliga material. (källa)
  6. En kopp (av latinets cuppa) är en liten skål eller bägare, ofta syftande på ett dryckeskärl för varma drycker och är oftast gjord i porslin men även glas, plast och andra material förekommer. En kopp har som regel ett handtag kallat öra som man håller koppen i för att inte bränna sig. Ordet är detsamma som engelskans cup. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.