Kortskaftad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kortskaftad, varianter, uttal och böjningar av kortskaftad

Kortskaftad synonym, annat ord för kortskaftad, vad betyder kortskaftad, förklaring, uttal och böjningar av kortskaftad.

Vad betyder och hur uttalas kortskaftad

Kortskaftad uttalas kort|skaft|ad [kårt´-] och är ett adjektiv.

Ordformer av kortskaftad

Böjning (i positiv) kortskaftad en ~ + subst. kortskaftat ett ~ + subst. kortskaftade den/det/de ~ + subst.

Kortskaftad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet kortskaftad

  1. Papaya (Carica papaya) eller papaja är en trädformad ört som tillhör familjen Caricaceae. Den kan bli upp till 10 meter hög och blommar i april till augusti. Dess stam förvedas aldrig helt. I toppen sitter en rosett med långskaftade, handflikiga blad. Den är tvåbyggare med han- och honblommor på olika plantor. Hanblomman är långskaftad och honblomman kortskaftad. (källa)
  2. Kortskaftad ärgspik (Microcalicium ahlneri) är en lavart som beskrevs av Tibell. Kortskaftad ärgspik ingår i släktet Microcalicium och familjen Microcaliciaceae. Arten är reproducerande i Sverige. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. (källa)
  3. Kortskaftad parasitspik (Sphinctrina turbinata) är en lavart som först beskrevs av Christiaan Hendrik Persoon, och fick sitt nu gällande namn av De Not. Kortskaftad parasitspik ingår i släktet Sphinctrina och familjen Sphinctrinaceae. Arten är reproducerande i Sverige. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. (källa)
  4. Kortskaftad krusmossa (Weissia rostellata) är en bladmossart som beskrevs av Lindberg 1864. Kortskaftad krusmossa ingår i släktet krusmossor, och familjen Pottiaceae. Enligt den svenska rödlistan är arten sårbar i Sverige. Arten förekommer i Götaland och Svealand. Artens livsmiljö är jordbrukslandskap. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.