Krafs Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krafs, varianter, uttal och böjningar av krafs

Krafs synonym, annat ord för krafs, vad betyder krafs, förklaring, uttal och böjningar av krafs.

Synonym till krafs

Vad betyder och hur uttalas krafs

Krafs uttalas krafs och är ett substantiv -et.

Ordformer av krafs

Singular

krafs
obestämd grundform
krafs
obestämd genitiv
krafset
bestämd grundform
krafsets
bestämd genitiv

Krafs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Krafs på Engelska

  • trash

Hur används ordet krafs

  1. Böök var 1907–1916 samt 1921–1961 och framåt litterär medarbetare och kritiker i Svenska dagbladet där han efterträdde Oscar Levertin och 1917–1920 i samma egenskap anställd på Stockholms dagblad. Som kritiker var han oerhört inflytelserik, och Erik Hjalmar Linder sade att Böök "med en handrörelse kunde avgöra en boks liv eller död på bokdiskarna". Böök ogillade särskilt Hjalmar Söderberg, både på politiska, moraliska och litterära grunder. Om Söderbergs Den allvarsamma leken (1912) skrev han bland annat "Det är som att han tömt byrålådorna på allt gammalt krafs". Han fördömde vidare även Henning Berger och Hjalmar Bergman. (källa)
  2. Stockholmsutställningen 1930 skapade en debatt mellan funktionalisterna och traditionalisterna. Under 1930-talet skulle vardagsrummet enligt funktionalisterna vara inrett utifrån aspekter som enkelhet och funktion. Eftersom funktionalismens tanke var att bostadens inredning skulle utgå från funktionalitet, fanns det inte mycket plats för statusmöbler eller onödig dekor. Onödigt krafs som kristallkronor och ädelträ skulle bort. De möbler som visades på stockholmsutställningen, exempelvis stålrörsmöblerna, fick dock inget direkt genomslag. Publiken var nämligen van vid de tidigare idealen, såsom mörka tapeter och garnityrmöbler. Detta var motsatsen till de nya funktionalistiska idéerna som kom under 1930-talet. Först senare, under 1960-talet, blev möblerna allmänt accepterade. I arbetarhemmen hade vardagsrummet många gånger vikarierat för sovrummet. Ett av den funktionalistiska inredningsarkitekturens mål var att man inte skulle behöva sova i vardagsrummet, utan att det skulle vara en plats att umgås. Detta var också en förändring som skedde över tid, eftersom bostadsbristen var en avgörande aspekt i frågan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.