Kraftfoder Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kraftfoder, varianter, uttal och böjningar av kraftfoder

Kraftfoder synonym, annat ord för kraftfoder, vad betyder kraftfoder, förklaring, uttal och böjningar av kraftfoder.

Vad betyder och hur uttalas kraftfoder

Kraftfoder uttalas kraft|foder och är ett substantiv.

Kraftfoder betyder:

Ordformer av kraftfoder

Singular

kraftfoder
obestämd grundform
kraftfoders
obestämd genitiv
kraftfodret
bestämd grundform
kraftfodrets
bestämd genitiv

Kraftfoder är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kraftfoder

  1. Djurfoder/foder är föda till djur vid utfodring av livsmedelsproducerande djur t.ex. lantbrukets djur (nötboskap, grisar, hästar, fjäderfä) eller sällskapsdjur (hundar och katter). Fodret kan vara av animaliskt eller vegetariskt ursprung. Vanliga typer av foder inom lantbruket är olika former av grovfoder t.ex. hö och ensilage och kraftfoder i forma av (krossat) spannmål eller olika pelleterade kraftfoder. Höfrö är en blandning av fröer av foderväxter som sås samtidigt. (wikipedia.org)
  2. Grönmassa är en benämning, främst använt inom agronomvärlden, för skördade vallodlade gröna växter. Vanligtvis menar man olika former av gräs och örter. Dess främsta användningsområde är för att tillverka hö, ensilage och kraftfoder till betesdjur. (wikipedia.org)
  3. Kraftfoder är koncentrerat djurfoder till framför allt nötkreatur, hästar och får, för att komplettera grovfodret (hö, ensilage med mera). Det utgörs vanligen av spannmål, rapskaka, soja med mera, men även biprodukter från livsmedelsindustri såsom melass, drav, och vassle. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.