Kravbrev Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kravbrev, varianter, uttal och böjningar av kravbrev

Kravbrev synonym, annat ord för kravbrev, vad betyder kravbrev, förklaring, uttal och böjningar av kravbrev.

Vad betyder och hur uttalas kravbrev

Kravbrev uttalas krav|brev och är ett substantiv.

Ordformer av kravbrev

Singular

kravbrev
obestämd grundform
kravbrevs
obestämd genitiv
kravbrevet
bestämd grundform
kravbrevets
bestämd genitiv

Plural

kravbrev
obestämd grundform
kravbrevs
obestämd genitiv
kravbreven
bestämd grundform
kravbrevens
bestämd genitiv

Kravbrev är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kravbrev på Engelska

  • letter of demand

Hur används ordet kravbrev

  1. Av en lycklig slump möts Dupondtarna och Tintin mitt i stormen. När vinden lagt sig och jeepen närmar sig en stad har alla tre somnat så de kraschar in i en moské. Dupondtarna kastas i fängelse, men Tintin undgår upptäckt. Han söker upp Emir Muhammed Ben Kalish Ezab för att vädja om detektivernas benådning. Emiren vill höra hela historien och berättar i sin tur att han erbjudits kontrakt med Skoil Petroleum, som Müller arbetar för, men avböjt. Emirens son Abdallah tycks plötsligt spårlöst försvunnen, och när ett kravbrev levereras till residenset står det klart att han kidnappats. Villkoret för hans frigivning är att emiren förvisar de nuvarande utvinningsbolagen från oljefälten. Tintin anar att Müller ligger bakom, trots att brevet undertecknats Bab El Ehr. (källa)
  2. Kravbrev till fildelare är de brev med krav som skickas från privata företag till misstänkta fildelare. (källa)
  3. Preskription avbryts genom att gäldenären bekräftar skulden, till exempel genom att betala en del av den. Preskriptionsavbrott sker också när gäldenären får ett skriftligt krav eller påminnelse om skulden, eller genom att borgenären hänvisar till skulden vid domstol/konkursförhandling/förhandling om offentligt ackord/vid verkställighet hos Kronofogdemyndigheten . Borgenären står risken för att ett sådant kravbrev inom ordinarie preskriptionstid inte når gäldenären och att preskriptionstiden till följd därav inte avbryts. I rättspraxis har emellertid Högsta Domstolen konstaterat att möjligheten att en gäldenär inte får något kravbrev när ett flertal sådana har skickats till gäldenärens folkbokföringsadress får anses som närmast försumbar, om posten inte skickat tillbaka breven. Har borgenären visat att ett flertal kravbrev skickats till gäldenären måste gäldenären kunna lämna en tänkbar förklaring till varför han inte nåtts av försändelserna för att preskriptionsavbrott inte ska anses ha skett. Om preskription avbryts genom erkännande eller genom kravbrev, börjar en ny preskriptionstid att löpa från dagen för avbrottet. Det finns ingen gräns för hur lång tid en skuld kan löpa om preskription avbryts tillräckligt ofta. Detta gör att den som har en skuld till en privatperson, till exempel på grund av misshandel eller bedrägeri, ofta får den avskriven eftersom privatpersonen ofta inte kan hantera juridiken eller glömmer att kräva skulden i det långa loppet. Medan den som har en stor skuld till en bank, till exempel ett huslån som inte kunnat betalas på grund av arbetslöshet ofta får en livslång skuld. (källa)
  4. Keyes sista kända offer var 18-åriga Samantha Koenig, som jobbade i Common Grounds kaffekiosk i Anchorage. Den 1 februari 2012 kidnappade han Koenig från hennes arbetsplats och stal hennes kontokort och mobiltelefon. Han skickade textmeddelanden till hennes pojkvän och arbetsgivare för att få det att framstå att hon var utom fara. Keyes förde sedan Koenig till ett förrådsskjul på egendomen där han bodde. Därpå förgrep sig Keyes på henne och kvävde henne till döds. Följande dag åkte Keyes med sin familj till New Orleans för att avsegla på en tvåveckors kryssning i Mexikanska golfen. Keyes återvände till Anchorage och skjulet den 17 februari 2012. Han skrev nu ett kravbrev med en lösensumma på 30 000 dollar för att han skulle släppa Koenig. Keyes gjorde i ordning Koenigs stelfrusna döda kropp. Han sminkade henne och sydde upp ögonlocken med fiskelina för att ge intryck av att hon levde. Keyes tog ett polaroidfoto på Koenig tillsammans med ett nummer av Anchorage Daily News från den 13 februari. Därefter kopierade han fotografiet och skrev kravmeddelandet på dess baksida. Keyes satte upp bilden och meddelandet på en anslagstavla vid ett hundrastningsområde och skickade ett textmeddelande till Koenigs pojkvän med instruktioner var han kunde hämta kravbrevet. Brevet togs om hand av Anchorages polisdistrikt. Under de följande dagarna styckade Keyes Samantha Koenigs lik och sänkte kroppsdelarna genom en vak i Matanuska Lake, norr om Anchorage. Under tiden satte Koenigs far in lösensumman på det konto som var kopplat till Samanthas kort. Polisen tänkte att man skulle spåra eventuella utdrag från kontot. Utdrag gjordes i Anchorage och senare i Arizona, New Mexico och Texas. Genom att studera filmer från övervakningskameror stod det snart klart att Keyes körde en vit Ford Focus. Keyes greps i Lufkin i östra Texas den 13 mars 2012. I bilen påträffades Samanthas mobiltelefon och bankkort. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.