Kravel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kravel, varianter, uttal och böjningar av kravel

Kravel synonym, annat ord för kravel, vad betyder kravel, förklaring, uttal och böjningar av kravel.

Vad betyder och hur uttalas kravel

Kravel uttalas kravel och är ett substantiv kravlet.

Kravel betyder:

Ordformer av kravel

Singular

kravel
obestämd grundform
kravels
obestämd genitiv
kravlet
bestämd grundform
kravlets
bestämd genitiv

Kravel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kravel

  1. Kravel (även Karavel eller Karavell). (källa)
  2. Under tidiga medeltiden var det koggen som var den större båten som man färdades med på Östersjön och Nordsjön. Här började man bygga med tekniken kravell som först var en blandning av teknik, kravel och klink. Senare delen av medeltiden byggdes dessa båtar större för att kunna lasta mera, kravell blev den rådande metoden för att kunna bygga dessa större skepp. Byggandet av olika örlogskepp var viktigt, ett av dem är till exempel regalskeppet Vasa, även de flesta andra större skepp som var handelsfartyg vid den tiden var utrustade med kanoner. Träslaget ek blev det viktigaste träslaget för båt och skeppsbyggnad, i Sverige tillhörde landets växande bestånd av ek kronan, det var belagt med hårda straff att avverka ekträd. För allmogens båtar som användes till fiske eller transporter användes till exempel furu eller gran, dessa träslag var fria att använda. (källa)
  3. Fiordo Kravel är en fjord i Chile. Den ligger i regionen Región de Magallanes y de la Antártica Chilena, i den södra delen av landet, 1 700 km söder om huvudstaden Santiago de Chile. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.