Krax Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krax, varianter, uttal och böjningar av krax

Krax synonym, annat ord för krax, vad betyder krax, förklaring, uttal och böjningar av krax.

Vad betyder och hur uttalas krax

Krax uttalas krax och är ett substantiv -et; pl. krax.

Ordformer av krax

Singular

krax
obestämd grundform
krax
obestämd genitiv
kraxet
bestämd grundform
kraxets
bestämd genitiv

Plural

krax
obestämd grundform
krax
obestämd genitiv
kraxen
bestämd grundform
kraxens
bestämd genitiv

Krax är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet krax

  1. Kraxen Berg är en bergstopp i Österrike. Den ligger i distriktet Kirchdorf an der Krems och förbundslandet Oberösterreich, i den centrala delen av landet, 190 km väster om huvudstaden Wien. Toppen på Kraxen Berg är 1 995 meter över havet. (källa)
  2. Göran Carl Oscar "Krax" Lundqvist (även noterad som Lundqvist), född 4 augusti 1941 i Stockholm, är ordförande för Vin och Sprithistoriska museet (efter beslut 2011 omvandlat till Spritmuseum). Han är en svensk före detta barnskådespelare och simhoppare. Senare har han arbetat som direktör hos Vin och Sprit. (källa)
  3. Sång: Greta Zackrisson (1,5,10), Krax (2,3,7,11), Kenny Håkansson (4), Benny Svensson (6), Bernt Staf (8), Göran Petterson och Bo Hansson (9), Polarna och Ryska L A kören (12). (källa)
  4. Jeff MacNelly, född 17 september 1947 i New York, död 8 juni 2000, var en amerikansk serieskapare. Han är känd för sin satiriska dagspresserie J.P. Krax (Shoe i original), som han skapade 1977 och tecknade fram till sin död. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.