Krockprov Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder krockprov, varianter, uttal och böjningar av krockprov

Krockprov synonym, annat ord för krockprov, vad betyder krockprov, förklaring, uttal och böjningar av krockprov.

Vad betyder och hur uttalas krockprov

Krockprov uttalas krock|prov och är ett substantiv -et; pl. krockprov.

Ordformer av krockprov

Singular

krockprov
obestämd grundform
krockprovs
obestämd genitiv
krockprovet
bestämd grundform
krockprovets
bestämd genitiv

Plural

krockprov
obestämd grundform
krockprovs
obestämd genitiv
krockproven
bestämd grundform
krockprovens
bestämd genitiv

Krockprov är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet krockprov

  1. Citroën C4 Picasso är en MPV-modell som presenterades 2006 då den kompletterade Xsara Picasso som 2007 fortfarande tillverkas. Modellen finns i två längdutföranden där den större varianten, Grand, har en annorlunda bakdel och plats för sju, medan den mindre modellen endast har fem sittplatser. Tekniskt bygger C4 Picasso på C4 och Peugeot 307 och knyter formmässigt an till övriga modeller i Citroënfamiljen. Inredningen är flexibel med ett antal förvaringsfack som standard och en centralt placerad instrumentpanel. Transmissionen sker antingen via en femväxlad manuell växellåda, eller med en nyutvecklad sexstegad halvautomatisk växellåda (EGS). Modellen fick högsta betyg (fem stjärnor) vid ett krockprov av den oberoende organisationen EuroNCAP. (källa)
  2. Vägräcken som används på svenska vägar, och för den delen även på de flesta av övriga europeiska vägar, funktionsprovas enligt en standard som heter EN1317 och godkänt räcke enligt denna standard kan förses med CE-märkning. Det finns tio olika kapacitetsnivåer, beroende på vad för slags säkerhet som vägavsnittet kräver. I Sverige håller vägräcken vanligen klass N2, som innebär ett krockprov med ett fordon som väger 1500 kg i 110 km/h och med 20 graders påkörningsvinkel, medan broräcken vanligen är provade i klass H2, som innebär krockprov med en buss vägande 13 ton i 70 km/h och 20 graders vinkel. Den högsta kapacitetsklassen för vägräcken innebär test av förmågan att stoppa ett 38 ton tungt lastbilsekipage, vilket kör på räcket i 65 km/tim med 20 graders vinkel. Det finns ännu ingen kapacitetsklass som tar höjd på att räcket ska stoppa timmerlastbilsekipage med 60 tons vikt. Räcken som har kapacitet att stoppa tunga lastbilar är i regel så styva, att de inte klarar kravet på att mjukt fånga upp personbilar. I länder används ofta två räcken. Ett bakre högkapacitetsräcke som stoppar t.ex. tunga tankbilar med bensin eller andra giftiga ämnen i lasten, samt ett främre mjukare räcke som fångar upp bilar och motorcyklar på ett skonsamt sätt. (källa)
  3. Duettrod var en typ av ombyggda bilar i Sverige. De började byggas som ett sätt att kringgå lagen om förstörande krockprov som infördes 1 juli 1970. Genom att använda Volvo Duetts chassi och montera flak så räknades fordonet som lätt lastbil med utbytt kaross och slapp då krockproven. Det vanliga var att man använde en kopia av Ford 1923, den så kallade T-forden. Karosserna köptes in av Karl Ola Englund i Gävle. Den första duettrodden byggdes av Sven Sandberg. För att få proportionerna rätt fick motor och växellåda flyttas 40 cm bakåt. Alla besiktningsstationer godkände inte det så vissa valde då att ha motorn kvar på originalplats och fick då lite udda utseende. När de nya besiktningsreglerna kom 1982 och man kunde bygga ett eget fordon så försvann byggandet av duettroddar nästan helt men en bit in på 2000-talet så började Duettrodden komma tillbaka men med andra typer av karosser mot förr. Då man inte behöver flak längre. (källa)
  4. Den andra generationen lanserades våren 2003 och var den första bilen i Europa med knäkrockkudde på förarplatsen. Det var också den första japanska bilen som fått fem stjärnor i Euro NCAP:s krockprov. 2004 uppdaterades bilen och fick direktinsprutade bensinmotorer. I juni 2006 uppdaterades utseendet på bilen med förändringar på bland annat framlyktorna och fronten, blinkers i backspeglarna samt vissa förändringar i interiören. 2007 utsågs Toyota Avensis II till säkraste bil av Folksam. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.