Kuddvar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kuddvar, varianter, uttal och böjningar av kuddvar

Kuddvar synonym, annat ord för kuddvar, vad betyder kuddvar, förklaring, uttal och böjningar av kuddvar.

Synonym till kuddvar

Vad betyder och hur uttalas kuddvar

Kuddvar uttalas kudd|var och är ett substantiv -et; pl. kuddvar.

Ordformer av kuddvar

Singular

kuddvar
obestämd grundform
kuddvars
obestämd genitiv
kuddvaret
bestämd grundform
kuddvarets
bestämd genitiv

Plural

kuddvar
obestämd grundform
kuddvars
obestämd genitiv
kuddvaren
bestämd grundform
kuddvarens
bestämd genitiv

Kuddvar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kuddvar

  1. Till gruppen hör även inredningstextilierna vars nytta i huvudsak är estetisk, såsom möbeltyger, överdrag, väggbonader, gardiner, kuddvar, mattor, textila konstverk. (wikipedia.org)
  2. Kudden används inte enbart som stöd vid sömn, utan kan även användas som prydnad i huvudsak ovanpå sängen, då ofta med en annan form, stoppning och ofta konstnärligt arbetade kuddvar snarare än örngott. Den förekommer även lika ofta som stöd och prydnad i soffan. En hårt stoppad soffkudde för stöd kan ibland kallas pöl. (wikipedia.org)
  3. Hålkruset togs upp av hemslöjdsrörelsen och blev i början av 1900-talet vanligt i färgade vävar till möbeltyger, överkast och dylikt. Hålkrus förekommer sällan som löpare eller bordsdukar, men desto mer bland kuddvar och gardiner eftersom tyget inte blir direkt slätt. (wikipedia.org)
  4. Korsstygn broderas på stramalj eller aidaväv, av linnetyg eller bomullsväv, där antalet trådar i tyget är relativt lätt att överblicka och räkna. Stygnet sys över samma antal trådar över hela broderiet. Vanligast är att mönstret broderas men att bakgrunden förblir obroderat bottentyg. Helt täckande korsstygnsbroderi är relativt sällsynt, men används ibland för kuddvar, karmöverdrag eller mindre pallar. En slags negativ variant är där stygnen sys så att mönstret bildas av bottentygets kvarvarande tomma ytor. (wikipedia.org)
  5. Kuddvar är höljet av tyg närmast stoppningen i en kudde. Det är inte samma sak som örngott (det yttre tyglagret runt kudden), även om båda textiliernas ändamål är att vara överdrag åt kuddar. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.