Kufisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kufisk, varianter, uttal och böjningar av kufisk

Kufisk synonym, annat ord för kufisk, vad betyder kufisk, förklaring, uttal och böjningar av kufisk.

Synonymer till kufisk

Vad betyder och hur uttalas kufisk

Kufisk uttalas kuf|isk och är ett adjektiv -t -a.

Kufisk betyder:

Ordformer av kufisk

Böjning (i positiv) kufisk en ~ + subst. kufiskt ett ~ + subst. kufiska den/det/de ~ + subst. kufiske den ~ + mask. subst.

Kufisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Kufisk på Engelska

  • odd - queer methods

Hur används ordet kufisk

  1. Skägg kallas det hår som växer på en människas haka, hals och kinder. Genom historien har manliga bärare av skägg tillskrivits egenskaper som vishet, virilitet och hög status, men även brist på renlighet och elegans eller att bäraren har en lite kufisk och excentrisk läggning. Skäggväxt förekommer även bland kvinnor, men då oftast inte i lika hög grad som hos män, men det finns undantag från regeln (se hirsutism och "Skäggiga damen"). (källa)
  2. Kufisk skrift är ett formalistiskt slag av arabisk kalligrafi använd dekorativt på byggnader, keramik, textilier etc. Den är en av de äldsta arabiska skriftformerna och utvecklades i staden Kufas språkskola varifrån dess alfabet sedan spreds över hela det islamska väldet. Dess från början stela, rätvinkliga former utträngdes på 900- eller 1000-talet av en lättare, löpande rundskrift. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.