Egendomlig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder egendomlig, varianter, uttal och böjningar av egendomlig

Egendomlig synonym, annat ord för egendomlig, vad betyder egendomlig, förklaring, uttal och böjningar av egendomlig.

Synonymer till egendomlig

Vad betyder och hur uttalas egendomlig

Egendomlig uttalas egen|dom|lig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av egendomlig

Böjning (i positiv) egendomlig en ~ + subst. egendomligt ett ~ + subst. egendomliga den/det/de ~ + subst. egendomlige den ~ + mask. subst. Komparation egendomligare en/ett/den/det/de ~ + subst. egendomligast är ~ egendomligaste den/det/de ~ + subst.

Egendomlig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Egendomlig på Engelska

  • strange, remarkable, odd, curious

Hur används ordet egendomlig

  1. Kalmusrot, Rhizoma calami, är namnet på den drog, som erhålls från den cirka 25 cm långa och 2 - 3 cm tjocka rotstocken av Acorus calamus. Den har en egendomlig, aromatisk smak och bitter, som dessutom är skarp och kryddartad, vilket kommer från den aromatiska oljan. Utom olja, som uppgår till cirka 3 procent finns ett bitterämne, acorin. (källa)
  2. Klövsadel(s)kyrka var en, främst på Öland och i Norrland förekommande, egendomlig form av romanska kyrkor med två torn, ett i öster över koret och ett, som vanligt, vid kyrkans västra del. Klövsadelkyrkan har således ett lägre mellanparti mellan två högre ändpartier Den har alltså en viss likhet med en s.k. klöv-sadel, dvs den packsadel som användes som underlag för en klövjebörda på ett lastdjur, där bördan i möjligaste mån var fördelad lika på vardera sidan av djuret. (källa)
  3. Hos vit senap blir oljan guldgul, har en egendomlig, skarp smak och stelnar vid –16 °C. Den skiljer sig från den föregående oljan genom sin brist på svavel. (källa)
  4. Sennablad har en svag, egendomlig doft och en obehagligt bitter, söt smak. De innehåller antrakinoner, en amorf glykosid, katartinsyra, olika sockerarter, bitterämnen, spår av harts samt malat och tartrat av kalium, kalcium och magnesium. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.