Kulna Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kulna, varianter, uttal och böjningar av kulna

Kulna synonym, annat ord för kulna, vad betyder kulna, förklaring, uttal och böjningar av kulna.

Vad betyder och hur uttalas kulna

Kulna uttalas kulna [ku´l-] och är ett verb -de.

Kulna betyder:

Ordformer av kulna

Aktiv

kulna
infinitiv
kulnar
presens
kulnade
preteritum
kulnat
supinum
kulnande
presens particip
kulna
imperativ

Perfekt particip

kulnad en
~ + subst.
kulnat ett
~ + subst.
kulnade den/det/de
~ + subst.

Kulna är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet kulna

  1. Kulna är en kulle i Bosnien och Hercegovina. Den ligger i entiteten Federationen Bosnien och Hercegovina, i den nordvästra delen av landet, 240 km nordväst om huvudstaden Sarajevo. Toppen på Kulna är 326 meter över havet, eller 60 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 1,7 km.
  2. Terrängen runt Kulna är platt norrut, men söderut är den kuperad. Den högsta punkten i närheten är Omića Brdo, 454 meter över havet, 3,4 km söder om Kulna. Runt Kulna är det ganska tätbefolkat, med 93 invånare per kvadratkilometer.. Närmaste större samhälle är Cazin, 20,0 km sydost om Kulna. I trakten runt Kulna finns ovanligt många namngivna kullar.
  3. Omgivningarna runt Kulna är en mosaik av jordbruksmark och naturlig växtlighet. Årsmedeltemperaturen i trakten är 11 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 22 °C, och den kallaste är december, med -4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 845 millimeter. Den regnigaste månaden är september, med i genomsnitt 247 mm nederbörd, och den torraste är juni, med 101 mm nederbörd. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast: