Kvalm Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvalm, varianter, uttal och böjningar av kvalm

Kvalm synonym, annat ord för kvalm, vad betyder kvalm, förklaring, uttal och böjningar av kvalm.

Vad betyder och hur uttalas kvalm

Kvalm uttalas kvalm och är ett substantiv -et.

Ordformer av kvalm

Singular

kvalm
obestämd grundform
kvalms
obestämd genitiv
kvalmet
bestämd grundform
kvalmets
bestämd genitiv

Kvalm är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kvalm

  1. I de professionella bagerierna ersattes dessa ugnar oftast av en rörugnar eller kanalugnar där den varma luften leddes genom kanaler i ugnsväggen för att erhålla en jämnare temperatur. Direkteldade ugnar användes i vissa bagerier in på 1920-talet. De ersattes efterhand av gaseldade eller elektriska bakugnar. Större ugnar utrustades ofta med luftspjäll för reglering av luftgenomflödet i ugnen. I så kallade "ångbagerier" blåstes het ånga, "kvalm" in i ugnar. Äldre ugnstyper har senare i större bagerier ersatts av tunnelugnar, som tillåter kontinuerlig gräddning. (källa)
  2. Under denna tid fanns även planer på att bygga en inre såväl som yttre ringlinje. Snart följde en strid mellan linjerna District och Metropolitan vilket gjorde att arbetet med den inre ringlinjen kraftigt försenades då bolagen istället byggde vidare på sina egna linjer ut till förorterna som var mer lukrativt. Först 1884 var den inre ringlinjen, The Inner Circle, klar. Av tunnelbanans linjer är Circle Line, District Line, Hammersmith och City Line och Metropolitan Line byggda efter principen öppet schakt, och de drevs ursprungligen med ånglok. Detta var problematiskt då det gjorde stort ingrepp på staden, inte minst genom rivningen av bostäder. Dessa går under beteckningen "sub-surface lines", medan övriga linjer, som går i rör borrade i Londonleran, hör till vad som kallas the tube. Tågen var ångdrivna vilket krävde effektiv ventilation. Kring 1900 följde elektrifieringen av tunnelbanan vilket kraftigt förbättrade resorna med bättre luft och mindre kvalm. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.