Kvalmig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvalmig, varianter, uttal och böjningar av kvalmig

Kvalmig synonym, annat ord för kvalmig, vad betyder kvalmig, förklaring, uttal och böjningar av kvalmig.

Synonym till kvalmig

Vad betyder och hur uttalas kvalmig

Kvalmig uttalas kvalm|ig och är ett adjektiv -t -a.

Kvalmig betyder:

Ordformer av kvalmig

Böjning (i positiv) kvalmig en ~ + subst. kvalmigt ett ~ + subst. kvalmiga den/det/de ~ + subst. Komparation kvalmigare en/ett/den/det/de ~ + subst. kvalmigast är ~ kvalmigaste den/det/de ~ + subst.

Kvalmig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Kvalmig på Engelska

  • stuffy

Hur används ordet kvalmig

  1. Den 15 februari 1867 framfördes körversionen (fortfarande utan inledning och coda) av valsen i Dianabad-Saal med den omkring 130-man starka Wiener Männergesang-Verein under ledning av kormästaren Rudolf Weinwurm och ackompanjerad av 'Georg V:s, Kung av Hannover, Infanteriregemente Nr 42', som tillfället var stationerat i Wien. Johann Strauss var förhindrad att närvara, då han samma afton spelade vid det kungliga hovet på Hofburg. Trots aftonens osedvanligt långa tid - en 5 timmar lång tillställning med kvalmig temperatur och två parkettrader med sittande damer och över 1 200 manliga åskådare bakom dem - applåderades "Donauwalzer" (den sjätte av programmets nio nummer) entusiastiskt och fick tas om. (källa)
  2. Ventilator Blues är en bluesrocklåt skriven av Mick Jagger, Keith Richards och Mick Taylor. Låten lanserades 1972 på The Rolling Stones dubbelalbum Exile on Main St.. Låten är den enda som Mick Taylor har fått stå med som upphovsman till under sin tid i gruppen. Den började spelas in 1971 i Villa Nellcôte i Frankrike och efterarbete gjordes i Los Angeles 1972. Keith Richards har noterat att låten fick en särskild karaktär av inspelningsplatsen, en kvalmig källare där värmen gjorde att musikinstrumenten lät annorlunda än vad som var tänkt. Även inspelningsutrustningen påverkades. Charlie Watts har sagt att gruppen senare har haft svårt att återskapa låten så som man fick till den på studioinspelningen, och att det är en anledning till att gruppen aldrig spelat den på konsert. (källa)
  3. Landets stora utsträckning och olikheten i höjdförhållandena medför stora skiljaktigheter i klimatiskt hänseende. Hindustans slätter, Bengalens lågland samt kuststräckorna kring halvön har tropiskt klimat med kvalmig hetta och häftiga regnflöden, berglandskapen en svalare och torrare luft. De lyckligaste klimatiska förhållandena har Deccan, där de högsta bergen endast kort tid bär ett tunt snötäcke, där luften uppfriskas av dagg och regn samt där på sätt och vis en evig vår härskar. (källa)
  4. "Arholmavalsen (Sommarsolen glöder, staden känns så kvalmig)", kompositör Albin Carlsson, text H. S-s, instrumental. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.