Kvida Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvida, varianter, uttal och böjningar av kvida

Kvida synonym, annat ord för kvida, vad betyder kvida, förklaring, uttal och böjningar av kvida.

Synonymer till kvida

Vad betyder och hur uttalas kvida

Kvida uttalas kvida och är ett verb kved, kvidit, pres. kvider.

Kvida betyder:

Ordformer av kvida

Aktiv

kvida
infinitiv
kvider
presens
kved
preteritum
kvidit
supinum
kvidande
presens particip
kvid
imperativ

Passiv

kvidas
infinitiv
kvids
presens
kveds
preteritum
kvidits
supinum

Alternativa böjningsformer passiv

kvides
presens

Kvida är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Kvida på Engelska

  • whine

Hur används ordet kvida

  1. Carl von Linné, som först beskrev fågeln med det vetenskapliga namnet Falco Buteo, kallade arten 1748 för kvidfågel. Ernst Rietz förklarar kvid med att fågelns läte låter som om den klagande kvider. (källa)
  2. Livmodern, uterus eller hyster, är ett honligt sexualorgan som finns hos alla däggdjur med undantag av kloakdjuren. Kved är ett något ålderdomligt ord för livmoder. (källa)
  3. Pärlugglehanens revirrop hörs i Sverige vanligtvis från slutet av februari till maj, i sällsynta fall från januari och fram till juli. Lätet är mycket karakteristiskt och består av en serie om tre till tio starka poande, "po-på-på-på-på-på", som upprepas många gånger och kan höras kilometerlångt. Den sjunger nästan uteslutande efter mörkrets inbrott. Pärlugglan har också en del andra läten, bland annat ett ekorrliknande smackande och ett mjukt läte som påminner om kajans kontaktläte (sannolikt ett honläte). Sånglusten begränsas av faktorer som vind, mulet väder, regn, snöfall, samt ibland av större ugglors närvaro. Ungarna tigger med ett kvidande "tzzziiii". Flykten är i princip ljudlös. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.