Kvidande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvidande, varianter, uttal och böjningar av kvidande

Kvidande synonym, annat ord för kvidande, vad betyder kvidande, förklaring, uttal och böjningar av kvidande.

Vad betyder och hur uttalas kvidande

Kvidande uttalas kvid|ande och är ett substantiv -t -n.

Ordformer av kvidande

Singular

kvidande
obestämd grundform
kvidandes
obestämd genitiv
kvidandet
bestämd grundform
kvidandets
bestämd genitiv

Plural

kvidanden
obestämd grundform
kvidandens
obestämd genitiv
kvidandena
bestämd grundform
kvidandenas
bestämd genitiv

Kvidande är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kvidande

  1. Pärlugglehanens revirrop hörs i Sverige vanligtvis från slutet av februari till maj, i sällsynta fall från januari och fram till juli. Lätet är mycket karakteristiskt och består av en serie om tre till tio starka poande, "po-på-på-på-på-på", som upprepas många gånger och kan höras kilometerlångt. Den sjunger nästan uteslutande efter mörkrets inbrott. Pärlugglan har också en del andra läten, bland annat ett ekorrliknande smackande och ett mjukt läte som påminner om kajans kontaktläte (sannolikt ett honläte). Sånglusten begränsas av faktorer som vind, mulet väder, regn, snöfall, samt ibland av större ugglors närvaro. Ungarna tigger med ett kvidande "tzzziiii". Flykten är i princip ljudlös. (källa)
  2. Den första prövningen består i att Tamino och Papageno möter de tre damerna (Nattens drottnings tjänarinnor). Dessa hotar med alla möjliga hemskheter som Sarastro ska utsätta dem för om de inte genast flyr. Allteftersom de sjunger, förvandlas deras ansikten till dödskallar - de är alltså skenbilder som Sarastro och prästerna framkallat. Papageno blir livrädd och vädjar till Tamino att de ska lyda damerna och fly. Tamino försöker trösta Papageno och få honom att avstå från damernas omväxlande lockelser och hot. Till slut ingriper prästerna och slungar förintande blixtar mot damerna och de försvinner. Papageno sjunker kvidande till marken. Den andre vakten kommer fram, uppmanar Papageno att vara en man och följa med honom. Papageno muttrar "bara inte kärleken flyr sin kos av detta eviga vandrande" och följer motvilligt med. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.