Kvistren Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kvistren, varianter, uttal och böjningar av kvistren

Kvistren synonym, annat ord för kvistren, vad betyder kvistren, förklaring, uttal och böjningar av kvistren.

Vad betyder och hur uttalas kvistren

Kvistren uttalas kvist|ren och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av kvistren

Böjning (i positiv) kvistren en ~ + subst. kvistrent ett ~ + subst. kvistrena den/det/de ~ + subst.

Kvistren är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet kvistren

  1. Under 1960-talet startade Yngve Ekström tillsammans med sin bror en fabrik för armaturtillverkning, Lystella AB. I mitten av 1970-talet lanserade han lampor av akrylplast och lampor av akrylplast i kombination med trä. I mitten av 1960-talet formgav han en rad möbeltyper tillverkade av svensk furu. Dessa möbler tillverkades i kvistren furu och i blåträ som i kombination med den rustika formgivningen gav soffgruppen en speciell charm och karaktär. Yngve Ekström har även ritat åt ett flertal svenska möbelindustrier bl.a. Stolab i Smålandsstenar och Broby i Sunne, dessutom tillverkas hans modeller på licens i Tyskland och Australien. (källa)
  2. Orgeln med sex stämmor och pedal byggdes 1968 av John Grönvall Orgelbyggeri. Orgeln är mekanisk. Orgelhuset och fasaden är tillverkade av kvistren och obehandlad ek. (källa)
  3. Reservatet ligger på en egen halvö i sjön Åsnen med ädellövskog med bok, ek, hassel och björk. På halvön växer de berömda Karolinerekarna, som tros stamma från polska ekollon ditförda av någon svensk karolin i början av 1700-talet. Den största boken mäter 95 cm i diameter och det finns ekar med 12 meters kvistren stam. Höjder på upp till 35 meter har uppmätts. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.