Kylmedel Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kylmedel, varianter, uttal och böjningar av kylmedel

Kylmedel synonym, annat ord för kylmedel, vad betyder kylmedel, förklaring, uttal och böjningar av kylmedel.

Vad betyder och hur uttalas kylmedel

Kylmedel uttalas kyl|medel och är ett substantiv.

Ordformer av kylmedel

Singular

kylmedel
obestämd grundform
kylmedels
obestämd genitiv
kylmedlet
bestämd grundform
kylmedlets
bestämd genitiv

Plural

kylmedel
obestämd grundform
kylmedels
obestämd genitiv
kylmedlen
bestämd grundform
kylmedlens
bestämd genitiv

Kylmedel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet kylmedel

  1. En glassmaskin är en maskin som gör glass och sorbet. Den består av snurrande blad och kylmedel som fryser glassen. Man blandar glassmeten eller sorbetsmeten, sätter igång glassmaskinen och häller sedan i smeten. De roterande bladen lyfter glassmeten från kylmedlet vid varje varv och rör om så att kylan fördelas. På så sätt får man en krämig, mjuk konsistens som är typisk för glass och sorbet. (källa)
  2. Helium används inom flera teknikområden: Eftersom gasen är lätt och inert med små obundna atomer passar den som kontrollerad atmosfär, vid läcksökning och som drivgas i raketer. Flytande helium är ett viktigt kylmedel inom lågtemperaturtekniken och i det supraflytande tillståndet blir ämnet en mycket god värmeledare. (källa)
  3. Ammoniaken kan sedan användas för att bilda salpetersyra genom att ledas över en koppar- eller platinakatalysator tillsammans med syrgas. Ammoniak används även för framställning av bland annat konstgödsel (ammonium- och nitratsalter) samt sprängämnen (ammoniumnitrat) samt som kylmedel. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.