Kylslagen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kylslagen, varianter, uttal och böjningar av kylslagen

Kylslagen synonym, annat ord för kylslagen, vad betyder kylslagen, förklaring, uttal och böjningar av kylslagen.

Synonymer till kylslagen

Vad betyder och hur uttalas kylslagen

Kylslagen uttalas kyl|slagen och är ett adjektiv.

Ordformer av kylslagen

Böjning (i positiv) kylslagen en ~ + subst. kylslaget ett ~ + subst. kylslagna den/det/de ~ + subst. kylslagne den ~ + mask. subst.

Kylslagen är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet kylslagen

  1. 2004 släpptes albumet Mellow med sånger på engelska, spanska och portugisiska. Svenska Dagbladet skrev: "När Mejas röst fogas in i en jazzram blir det hur bra som helst, som i Red Light, där hennes popdoftande sång läckert bryts mot pianodrillar och Milestorrt kylslagen trumpet.". (källa)
  2. Matty, Hannah och Lydia blir alla anställda som barnflickor i förnäma hem vid Berkeley Square. Matty tar hand om Tom, Harriet och Imogen St. John. Hannah tar hand om Bertie och Charles Hutchinson och Lydia tar hand om Ivo Lamson-Scribener. Paret St. John har äktenskapliga problem, de lever närmast som främlingar och Victoria har en relation med en annan man, något som grannskapet skvallrar om. Familjen Hutchinsons hem är ett hem helt utan värme och närhet, här existerar bara en kylslagen och sorglig distans, så även i barnkammaren. Familjen Lamson-Scribener är mannen i husets andra familj och den vuxne sonen har stora problem med faderns nya fru och känner sig undanskuffad. Det är ett hushåll som slits mellan de gamla värdena och de nya, som den amerikanska yngre frun medför, vilket är svårt för de som är kvar i gamla tankebanor att acceptera. Allt detta får de nya barnflickorna hantera och parera bäst de kan. (källa)
  3. Kyrkan återuppbyggdes de följande åren i enlighet med de av domkyrkoarkitekt Theodor Wåhlin utarbetade planerna. Av 1800-tals kyrkan behöll Wåhlin den nygotiska stilen utvändigt med långhus och smalt kvadratiskt västtorn med tinnade gavelrösen, men ersatte det tidigare sadeltaket med ett säteritak. Biskop Gottfrid Billing invigde den nya kyrkan vid högtidsgudstjänst Kyndelsmässodagen den 5 februari 1917 kl. 12. Inför invigningen hade det tryckts 550 inträdesbiljetter, 500 platser i kyrkan och 50 i koret. Trots alla människor blev det en kylslagen invigning eftersom värmeledningen inte fungerade. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.