Lackera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lackera, varianter, uttal och böjningar av lackera

Lackera synonym, annat ord för lackera, vad betyder lackera, förklaring, uttal och böjningar av lackera.

Vad betyder och hur uttalas lackera

Lackera uttalas lack|era och är ett verb -de.

Lackera betyder:

Ordformer av lackera

Aktiv

lackera
infinitiv
lackerar
presens
lackerade
preteritum
lackerat
supinum
lackerande
presens particip
lackera
imperativ

Passiv

lackeras
infinitiv
lackeras
presens
lackerades
preteritum
lackerats
supinum

Perfekt particip

lackerad en
~ + subst.
lackerat ett
~ + subst.
lackerade den/det/de
~ + subst.

Lackera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Lackera på Engelska

  • paint

Hur används ordet lackera

  1. Gert Marcus blev även känd för färgsättningen av bostadshusen i Grantorp, Flemingsberg i Huddinge kommun. Husen uppfördes i början av 1970-talet i ramen för miljonprogrammet. Fasaderna kläddes med lackerade aluminiumkassetter som färgsattes i klara färger av Marcus. Kulörerna och placering på husen studerades noga, man tog hänsyn till byggnadernas läge i naturen och i relation till varandra. Meningen var att varje husgrupp skulle få en egen identitet när man promenerade genom bebyggelsen. Med tiden fick hela området en egen identitet genom sin ovanliga färgsättning och sitt höga läge. Grantorps bostadshus syns på långt håll från Huddingevägen och östra Flemingsberg. Bebyggelsen klassas av kommunen som "särskilt värdefull kulturmiljö". (källa)
  2. Kroppen är lackerad på utsidan. Insidan är vanligtvis obehandlad men kan ibland vara struken med vattenglas eller olja, dock aldrig lackerad. (källa)
  3. Liksom alla typer av saxofoner kan de vara utförda på olika sätt, det vanligaste är att instrumentets mässing är lackerat med flera lager klarlack, men det förekommer även att man lackerat instrumentet i en täckande färg. Eller att mässingen är obehandlad och som med tiden blir patinerad. (källa)
  4. Billack är bilens ytbehandling och den kulör den blivit lackerad i. Det finns olika sorters billack, till exempel motivlack och flakelack. Vanligtvis lackeras dagens bilar med en tvåkomponentslack, som består dels av färg, dels av härdare. Färgen skyddas av flera lager klarlack som ger färgen djupverkan. (källa)
  5. Vågat möte (2005), Kungens kurva, Huddinge kommun, lackerad stål, höjd 23 meter. (källa)
  6. Bilarna lackerades för hand med upp till 21 färglager. Lacken penslades på horisontellt, torkade och slipades jämn. Nästa lager penslades på vertikalt för att sedan torka och jämnslipas. De horisontella och vertikala lagren lades på växelvis till önskat resultat. Lackeringsproceduren med allt underarbete inräknat tog en månad och därför blev det ingen billig bil. Allt som allt tillverkades runt 25 000 exemplar och Stephens kom aldrig att göra något större avtryck i bilhistorian. (källa)
  7. Jullen har ett klinkbyggt skrov i glasfiber med inredning, t.ex. tofter, i lackerad mahogny. Båten har klassiska linjer och inte sällan är skrovets utsida lackerad blå ifrån varvet, men även vita båtar förekommer. Förebilden är en traditionell typ av arbetsbåt med anor från 1700- eller 1800-talet. Långkölad. (källa)
  8. Spackelfärg eller spackel är en degartad massa som används för att jämna ut ojämnheter i en yta som skall målas, tapetseras, lackeras eller täckas med något golvmaterial. (källa)
  9. Lackering är den mest kända inden-tekniken. Lädret lackeras efter färgning med naturlack. En mall av japanpapper läggs över skinnet och lacket penslas över hålen i mallen med en spatel i omgångar. Lacket torkar på lädret och formar ett reliefmönster, som är mjukt vid beröring och som ändrar färg med tiden. (källa)
  10. I slutet av 1940-talet framträdde han med ett renodlat nonfigurativt men rörelsefyllt måleri, där färgplan och linjer skär in i och över varandra. I denna stil utförde han bl. a. väggmålningar i Astras kontorshus och mäss i Södertälje 1955 och 1956, den senare tillsammans med 1947 års män. Under 1970-talet återvände han till sin ungdoms motivkrets, skalbaggar. Med djup biologisk insikt och med skapande fantasi formade han nya insekter i lackerat trä och målad plast och gav dem trovärdiga latinska namn. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.