Ledsamt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ledsamt, varianter, uttal och böjningar av ledsamt

Ledsamt synonym, annat ord för ledsamt, vad betyder ledsamt, förklaring, uttal och böjningar av ledsamt.

Synonymer till ledsamt

Andra språk

Ledsamt på Engelska

  • sadly

Hur används ordet ledsamt

  1. Medkänsla är en personlig egenskap. En medkännande person lever sig spontant in i det som är besvärligt och ledsamt i andras livssituationer, och kan följaktligen ofta drivas till att försöka hjälpa sina medvarelser. Medkänsla betraktas av många som en moraliskt eftertraktansvärd egenskap, en dygd. (källa)
  2. Ack ledsamt är att leva. (källa)
  3. På hösten 1832 reste Topelius tillsammans med en äldre kamrat till Helsingfors för att avlägga studentexamen. Det var den mest spännande resa som Topelius dittills hade upplevt, och hans fantasi laddad med rövarhistorier började verka på fullt. Efter att även ha hört ett meddelande om att ett par livstidsfångar hade rymt, hade hans fantasier inga gränser. Han tog med två gamla karolinska ryttarpistoler från början av 1700-talet. Den ena laddade han med hagel och den andra med salt. Men ledsamt nog fullbordades resan utan ett enda spännande äventyr. De följande åren av studier var viktiga faktorer som sedan påverkade Topelius' levnadsbana. (källa)
  4. PerkyGoth även skrivet Perky Goth är en gren av subkulturen och stilen Goth. Medan Gothkulturen är högtravande och mörk så är Perkygoth glad och naiv. Perkygoths är inte rädda att testa något oavsett om det är glatt eller ledsamt. De kallas ibland Popgothare eftersom de vilt blandar det glada och det dystra. En perkygoth klär sig ofta i glada färger och mycket experimentellt smink, men för att få den gothiska känslan så blandar de detta med mörka färger och symboler. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.