Ligaklubb Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ligaklubb, varianter, uttal och böjningar av ligaklubb

Ligaklubb synonym, annat ord för ligaklubb, vad betyder ligaklubb, förklaring, uttal och böjningar av ligaklubb.

Vad betyder och hur uttalas ligaklubb

Ligaklubb uttalas liga|klubb och är ett substantiv.

Ligaklubb betyder:

Ordformer av ligaklubb

Singular

ligaklubb
obestämd grundform
ligaklubbs
obestämd genitiv
ligaklubben
bestämd grundform
ligaklubbens
bestämd genitiv

Plural

ligaklubbar
obestämd grundform
ligaklubbars
obestämd genitiv
ligaklubbarna
bestämd grundform
ligaklubbarnas
bestämd genitiv

Ligaklubb är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ligaklubb

  1. Fulham FC är en engelsk professionell fotbollsklubb i Fulham i sydvästra London, grundad 1879. Klubben är Londons äldsta ligaklubb. Sedan 1896 är Fulhams hemmaarena Craven Cottage, belägen vid Bishops Park intill floden Themsen med den ena långsidan direkt mot vattnet. Läktaren som kallas för the Riverside stand är under ombyggnation som förväntas vara klar 2021 och då kommer den totala kapaciteten ligga på 29 000 åskådare. Klubbens centrum för träning är Motspur Park i sydvästra London, cirka tio kilometer söder om Craven Cottage. Klubben spelar 2020/21 i Premiere Leauge. (källa)
  2. Troelsen började att spela handboll i Skjern, men skiftade tidligt till Viborg H. I Viborg fick hon debutera i damehåndboldligaen 2003. Med Viborgs alla stjärnor var det svårt for henne att få speltid, även om hon redan i sin första säsong fick känna på international handboll via klubbens matcher EHF Cupen. Då SK Aarhus satsade 2007 valde Trine Troelsen att ansluta till denne klubb, och här fick hon sitt stora genombrott. Hon blev en av de bärande spelarna i laget. SK Aarhus skrala ekonomi gjorde hon valde att skifta till FC Midtjylland vid årsskiftet 2009/10, även om hon i FCM i början fick spela som amatör, då klubben också hade ekonomiska svårigheter och inte hade tillstånd att skriva nya kontrakt. Då FC Midtjylland fick bättre ekonomi, blev det fler bra niometersspelare i laget. Troelsen fick mindre speltid. Hon valde 2014 att byta till franske Toulon Saint-Cyr Var HB men hon stannade bara i en säsong, innan hon vände hem till den danske ligaklubben Silkeborg-Voel KFUM. Med Silkeborg Voel-KFUM vann hon skytteligan i damhandbollsligan 2016-2017. 2017 valde Troelsen att vända tillbaka till FC Midtjylland. Efter att ha fött barn 2018 meddelade hon i december att hon avslutar karriären efter säsongen 2019. (källa)
  3. Preston var en klubb med stolta traditioner, och var bland annat en av de ursprungliga ligaklubbarna. De hade vunnit det första ligamästerskapet säsongen 1888/89 utan att förlora en match, och samma år hade man vunnit FA-cupen utan att släppa in ett enda mål. Laget kallades "Proud Preston" (stolta Preston) och med Tom Finney på Wembleys läktare vann man FA-cupen 1938. (källa)
  4. 1908, efter två år i andradivisionen, gick Wolves till final i FA-cupen och besegrade Newcastle United med 3–1. Efter första världskriget åkte laget ner i division tre norra 1923, som innebar att Wolves blev den första av de ursprungliga ligaklubbarna att ramla så långt ner i seriesystemet. 1921 tog sig laget till final i FA-cupen för femte gången, som vanns av Tottenham med 1–0. Redan efter en säsong kom Wolves tillbaka upp i tvåan, och sedermera 1932 i högsta divisionen efter 26 års frånvaro. Framträdande spelare i laget var Billy Hartill och Dickie Rhodes, som stod för en stor del av lagets 115 mål under säsongen. 1937/38 kom laget tvåa efter Arsenal hade inför säsongens sista omgång chansen i egna händer för en titel. Året efter kom man återigen på andra plats i ligan, och lett av lagkaptenen Stan Cullis gick laget även till final i FA-cupen där det blev förlust med 4–1 mot Portsmouth på Wembley Stadium. Senare under 1939 ställdes ligafotbollen in på grund av andra världskriget. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.