Ligalag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ligalag, varianter, uttal och böjningar av ligalag

Ligalag synonym, annat ord för ligalag, vad betyder ligalag, förklaring, uttal och böjningar av ligalag.

Vad betyder och hur uttalas ligalag

Ligalag uttalas liga|lag och är ett substantiv -et; pl. ligalag.

Ordformer av ligalag

Singular

ligalag
obestämd grundform
ligalags
obestämd genitiv
ligalaget
bestämd grundform
ligalagets
bestämd genitiv

Plural

ligalag
obestämd grundform
ligalags
obestämd genitiv
ligalagen
bestämd grundform
ligalagens
bestämd genitiv

Ligalag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ligalag

  1. Amanda Agnes Sofia Zahui Bazoukou, född 8 september 1993, är en svensk basketspelare. Hon har sedan 2013 spelat professionellt i USA, sedan 2016 för New York Liberty i WNBA. Parallellt spelar hon delar av året i europeiska eller asiatiska ligalag, sedan 2019 i kinesiska Shandong. (källa)
  2. Efter att ha spelat för mindre ligalag: Taxirani och Bank Tejarat, kom han att spela för Persepolis (Pirouzi). När DSC Arminia Bielefeld tog plats i Bundesliga skrev de kontrakt med Daei och hans klubbkamrat Karim Bagheri. Många andra av Persepolis spelare skrev på för utländska klubbar samtidigt. Daei blev sedan handplockad av Franz Beckenbauer till Bayern München. Övergångssumman, fyra miljoner D-mark, var rekord för en asiatisk fotbollsspelare. (källa)
  3. Han spelade back i 49 A-landskamper för italienska landslaget och 496 Serie A-matcher för de italienska ligalagen SSC Napoli och Juventus FC. Han lade 2005 av vid 38 års ålder med en stor avslutsningsmatch mellan sina forna klubblag där han representerade Napoli mot Juventus i en match som bland annat gode vännen och gamle lagkamraten Diego Maradona deltog i. Han arbetade senare som scout i Juventus fram till 18 maj 2009, då han tog över som tränare för Juventus efter att Claudio Ranieri fått sparken. Det var från början tänkt att Ciro skulle hoppa in tillfälligt som ersättare för Ranieri, men han blev ändå kvar till i slutet på januari 2010 då han tvingades avgå efter att Juventus bland annat åkt ur Champions League och italienska cupen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.