Likbetydande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder likbetydande, varianter, uttal och böjningar av likbetydande

Likbetydande synonym, annat ord för likbetydande, vad betyder likbetydande, förklaring, uttal och böjningar av likbetydande.

Synonym till likbetydande

Hur används ordet likbetydande

  1. I Sverige kallade sig under frihetstidens partistrider både hattar och mössor för patrioter - i de ryska ministerdepescherna uppträder det sistnämnda partiet nästan regelbundet under detta namn. Patrioter kallade sig även den tillfälliga partibildning vid början av 1760 års riksdag, som vanligen bär namnet landtpartiet - vilket namn endast skulle vara en översättning av patrioter. Likaså är det den vanliga beteckningen på den aristokratiska oppositionen mot Gustav III. Under senare tid förekom i stället för patrioter den likbetydande beteckningen fosterländska partiet. Även i Polen, Nederländerna, England med flera stater har partier med namnet patrioter funnits. (källa)
  2. Namnet Hjälmaren är avlett av ett fornsvenskt *iælmber, vilket på isländska motsvaras av jalmr, som betyder "buller", "stoj", och på norrländsk dialekt av jalm, som betyder "skrik", "olåt". Namnet är likbetydande med till exempel sjönamnen Bjälmen, Galmaren. Det betyder alltså "den vinande sjön", "stormsjön". År 1175 nämns ialmans (genitiv), 1502 Jælmaren. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.