Ljusbrun Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ljusbrun, varianter, uttal och böjningar av ljusbrun

Ljusbrun synonym, annat ord för ljusbrun, vad betyder ljusbrun, förklaring, uttal och böjningar av ljusbrun.

Vad betyder och hur uttalas ljusbrun

Ljusbrun uttalas ljus|brun och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av ljusbrun

Böjning (i positiv) ljusbrun en ~ + subst. ljusbrunt ett ~ + subst. ljusbruna den/det/de ~ + subst.

Ljusbrun är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Ljusbrun på Engelska

  • light brown

Hur används ordet ljusbrun

  1. Glyskoljan blir upp till 30 centimeter lång och kan nå en vikt av 0,3 kilogram. Fisken är tämligen slank, ljusbrun på ovansidan, mer silverfärgad på sidorna till rent vit på buken. Den har 3 ryggfenor och 2 analfenor som, till skillnad från hos skäggtorsken, som den liknar, ej möts vid basen. Den har en tydlig skäggtöm under hakan. (källa)
  2. På sommaren är pälsen ljusbrun med ljusgul undersida. Vintertid är den helvit förutom svansspetsen som är svart året om. Kroppslängden är cirka 16 till 29 centimeter, svansen är 8 till 12 centimeter. Hanen är större än honan. Hannar når en vikt upp till 450 gram medan honor bara blir upp till 150 gram tunga. (källa)
  3. Hudtyp 4 – Hit hör människor med ljusbrun hy som inte bränner sig särskilt mycket och lätt blir bruna. (källa)
  4. Huggormen har oftast relativt ljus grundfärg, ofta ljusbrun, med ett mörkt sicksack-band längs ryggen. Det finns också helsvarta, melanistiska individer. Ärftligheten är inte helt klarlagd, men fler hanar än honor är helsvarta eller har andra färgvarianter som ljusare grundfärg eller silvergrå till ljust gråblå. Det finns även normalfärgade former som saknar sicksackbandet. Nästan alla huggormar föds "normalfärgade", men en del blir mörkare med åren. (källa)
  5. Nefrit: Förutom olika gröna nyanser finns det en varietet av nefrit som är genomskinligt vit till ljust gul, i Kina kallad "fårfettsjade", och en varietet som är ogenomskinligt vit till ljusbrun eller grå, i Kina kallad "kycklingsbensjade". (källa)
  6. Jaguaren har en kroppslängd på 112-185 centimeter och en mankhöjd på 68–76 centimeter. Honan väger mellan 46 och 91 kilogram och hanen väger mellan 56 och 113 kilogram. De största jaguarer som har dokumenterats vägde omkring 161 kg. Svansens längd ligger mellan 45 och 75 centimeter. Till utseendet är jaguaren på ovansidan oftast gulbrun, orangebrun eller rödbrun med svarta oregelbundna fläckar, och liknar därmed arten leopard, som förekommer i Gamla världen. På undersidan varierar pälsens grundfärg hos de flesta individer mellan ljusbrun och vitaktig. Fläckarna på övre halsen, ryggen och kroppssidorna bildar rosetter som ibland har mindre svarta punkter i mitten. Vid buken och på extremiteterna förekommer större svarta fläckar som dock sällan är större än rosetterna. Liksom hos leoparden förekommer melanism, som visar sig i helsvart pälsfärg, men fläckarna kan fortfarande urskiljas under rätt ljus. De svarta individerna betecknas ibland, liksom för leoparder, som svart panter. (källa)
  7. Jerseyko (även SJB – svensk jerseyboskap) är en liten (350-400kg) beige eller ljusbrun mjölkkoras med ursprung från den engelska kanalön Jersey. Djurets sandgula färg och stora ögon ger den ett nästan "rådjurslikt" utseende. Mjölken har mycket hög protein- och fetthalt. En studie i Sverige 2016 visade på en fetthalt på 5,93 % och en proteinhalt på 4,11 %. De höga fett- och proteinhalten gör att mjölken lämpar sig särskilt väl som mejeriråvara. (källa)
  8. Veden från hägg, Prunus padus, som har en bred gulvit splint och ljusbrun kärnved. Den är ganska mjuk och lätt att klyva, men har sämre hållbarhet. Även denna har användning för snickeriarbeten. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.