Ljusbrytning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ljusbrytning, varianter, uttal och böjningar av ljusbrytning

Ljusbrytning synonym, annat ord för ljusbrytning, vad betyder ljusbrytning, förklaring, uttal och böjningar av ljusbrytning.

Vad betyder och hur uttalas ljusbrytning

Ljusbrytning uttalas ljus|bryt|ning och är ett substantiv.

Ordformer av ljusbrytning

Singular

ljusbrytning
obestämd grundform
ljusbrytnings
obestämd genitiv
ljusbrytningen
bestämd grundform
ljusbrytningens
bestämd genitiv

Plural

ljusbrytningar
obestämd grundform
ljusbrytningars
obestämd genitiv
ljusbrytningarna
bestämd grundform
ljusbrytningarnas
bestämd genitiv

Ljusbrytning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ljusbrytning

  1. Kammarvatten, även kallat kammarvätska och humor aquosus, är en vattenklar, ofärgad vätska som finns i ögat, särskilt i främre ögonkammaren (mellan hornhinnan och linsen). Förutom att fylla ut främre delen av ögat och ge hornhinnan rätt form samt bidra till ögats ljusbrytning försörjer kammarvattnet cellerna i hornhinnan och linsen med näringsämnen. Den innehåller också komponenter i immunförsvaret som skyddar mot infektion. Balansen mellan bildning och avflöde av kammarvatten bestämmer ögats tryck. (källa)
  2. Ursprungligen var kronglas ett alkaliglas av typen böhmisk kristall, men senare har flera olika optiska glassorter framställts med motsvarande egenskaper. Beteckningen avser därför numera optiska glas med liten ljusbrytning och liten färgspridning. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.