Lupus Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder lupus, varianter, uttal och böjningar av lupus

Lupus synonym, annat ord för lupus, vad betyder lupus, förklaring, uttal och böjningar av lupus.

Vad betyder och hur uttalas lupus

Lupus uttalas lup|us oböjligt och är ett substantiv.

Lupus betyder:

Ordformer av lupus

Singular

lupus
obestämd grundform
lupus
obestämd genitiv

Lupus är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet lupus

  1. Havskatt (Anarhichas lupus) är en fisk med karakteristiskt utseende som främst lever av kräft- och blötdjur. Havskatt kallas ibland kattfisk på svenska, vilket leder till många felöversättningar av engelskans catfish som avser fiskar som tillhör malarna (havskatt heter wolffish, "vargfisk", på engelska). (källa)
  2. Antikroppar mot vissa kromatin-former, särskilt nukleosomer, har satts i och med vissa autoimmuna sjukdomar, till exempel systemisk lupus erythematosus. Det är oklart vilken roll dessa antikroppar kan spela i uppkomsten dessa sjukdomars symptom. (källa)
  3. Vargen (Lupus på latin) är en stjärnbild på den södra stjärnhimlen . Stjärnbilden är en av de 88 moderna stjärnbilderna som erkänns av den Internationella astronomiska unionen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.