Mag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mag, varianter, uttal och böjningar av mag

Mag synonym, annat ord för mag, vad betyder mag, förklaring, uttal och böjningar av mag.

Synonym till mag

Andra språk

Mag på Engelska

 • teacher, holder of a master', s degree

Hur används ordet mag

 1. Stormfågel är en musikgrupp som spelar neofolk/martial industrial/dark pop med svenska, engelska, tyska och ungerska texter. Gruppen består av svenskfödde Andreas Neidhardt. Tidigare var även den ungerska sångerskan Éva Mag delaktig i gruppen. (källa)
 2. Koloskopi används för att undersöka änd- och tjocktarmen. Undersökningen är helt ofarlig, men kräver dels en speciell diet och dels att man rengör tarmen med tarmsköljningsmedel. En förutsättning för en fullgod undersökning är nämligen att kolon är ren. Därför det är viktigt att följa instruktionerna till förberedelsen. För många kan det dock vara svårt att fullfölja förberedelsen. Man upplever det besvärligt att dricka den stora mängd medicin som krävs. Eller så får man biverkningar så som illamående och kräkningar. Numera finns dock moderna preparat som minskar obehagen. En väl rengjord tarm är lättare att undersöka. Det gör det möjligt att upptäcka små slemhinneförändringar, som kan vara förstadier till cancer. Mag- och tarmsjukdomar som Crohns sjukdom och ulcerös kolit kan hittas med hjälp av koloskopi. (källa)
 3. Enteralt - via mag-tarmkanalen, till exempel oralt eller rektalt. (källa)
 4. Inkubationstiden (från smittillfälle till symtom) är mellan 5 och 14 dagar, men kan vara så lång som 1 månad. Det är svårt att avgöra hur infektioner av C. psittaci påverkar människor hälsa eftersom symtomen liknar influensa eller lunginflammation. Det är inte alla infektioner som leder till lunginflammation. Bakterien kan spridas i hela kroppen och påverka olika organ (hjärta, lever, mag-tarmkanalen). Symtomen kan vara hög feber (upp till 40,5°C), frossa, huvudvärk, andningssvårigheter och hosta. Ibland kan även buksmärtor och mag-tarmproblem uppstå. Hos gravida kvinnor har ett flertal allvarliga komplikationer observerats så som hepatit, njurinsufficiens, sepsis och för tidig födsel. (källa)
 5. Den artistiska gymnastiken delas in i disciplinerna manlig artistisk gymnastik (MAG) och i kvinnlig artistisk gymnastik (KAG). Det finns många likheter mellan dessa båda discipliner men också betydande skillnader. (källa)
 6. Ett exempel på fullständig reduplikation finns i språket nez perce (ett sahaptiskt språk i nordvästra USA), där en fullständig upprepning av ordet témul ‘hagel' står för en annan betydelse: témultemul ‘snöblandat regn' . En annan variant av fullständig reduplikation är upprepning av ordstammen (till skillnad från hela ordet): i Tagalog betyder mag-isip ungefär ‘att tänka', medan mag-isip-isip kan parafraseras som ‘att allvarligt tänka över'. (källa)
 7. Skelörten har en kramplösande verkan på glatt muskulatur, särskilt på gallväggarna, men även i mag-tarmkanalen. Försök med skelört för behandling av migrän har visat sig ge symptomlindring. För utvärtes bruk används den som bot mot vårtor. Använd växtdel är hela växten ovanjord när den är i blom. (källa)
 8. Från 1935 fanns en tid en möjlighet att ta pol.mag.-examen, där bl.a. statskunskap kunde ingå. Denna examen avskaffades 1969 men återinfördes på 1993. Sedan 2007 är pol.mag.-examen ersatt av en pol.kand.-examen. (källa)
 9. MMA metoden är relativt förlåtande vid viss orenhet i fogar, som exempelvis färg eller rost. Den är också okänslig för drag och klarar de allra flesta svetslägen med gott resultat. Metoden är inte lika snabb som MIG/MAG-svetsning, men är mer flexibel. (källa)
 10. TIG-svetsning ger i allmänhet mer kvalitativa svetsförband än MIG/MAG-svetsning. Svetsförbandet ser bättre ut och innehåller i allmänhet mindre defekter än förband som svetsats med MIG/MAG eller MMA (belagda elektroder), och kallflytningar av svetsmaterial är lätt att undvika. Den största nackdelen med TIG-svetsning är att metoden är förhållandevis långsam. Å andra sidan kräver TIG-svetsning väldigt lite efterarbete, vilket gör metoden lämplig för svetsare som kräver ett snyggt utseende, och/eller jämna övergångar mellan material och svets. Den förhållandevis låga produktiviteten gör att TIG-svetsning normalt inte används till svetsförband med godstjocklekar större än 5 mm ifall andra svetsmetoder duger kvalitetsmässigt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.