Magasin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder magasin, varianter, uttal och böjningar av magasin

Magasin synonym, annat ord för magasin, vad betyder magasin, förklaring, uttal och böjningar av magasin.

Synonymer till magasin

Vad betyder och hur uttalas magasin

Magasin uttalas magas|in [-i´n] och är ett substantiv -et; pl. magasin.

Ordformer av magasin

Singular

magasin
obestämd grundform
magasins
obestämd genitiv
magasinet
bestämd grundform
magasinets
bestämd genitiv

Plural

magasin
obestämd grundform
magasins
obestämd genitiv
magasinen
bestämd grundform
magasinens
bestämd genitiv

Magasin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Magasin på Engelska

 • storehouse, storeroom - warehouse
 • magazine - Technical Magazine
 • magazine - a holder for cartridges in or on a gun

Hur används ordet magasin

 1. Vi höjer temperaturen så mycket det går inför kickoff i de tre största ligorna i Sverige. Vi har knåpat ihop ett extra maffigt magasin om allsvenskan, damallsvenskan och superettan – vårt bidrag till den perfekta fotbollsuppladdningen inför seriestart som även räcker hela säsongen. (källa)
 2. Förbrukningen av stadsgas varierar stort under dygnet, medan tillverkningen i ett gasverk är i stort sett konstant. Därför behövs gasklockan som magasin: den upptar tillverkningsöverskottet de timmar då förbrukningen är liten, och avger det igen när förbrukningen blir större än tillverkningen. Gasklocksutrymmet utgör vanligen 60-70 procent av verkets största tillverkningsförmåga per dygn. (källa)
 3. Jena och Drutten och Krokodilen. Den började sändas i Sveriges Magasin 1 september 1973 och fortsatte med 600–700 avsnitt. Sista avsnittet var ett specialinslag som sändes 1988. Det fanns också en tidning där Krokodilens namn stavades "Jena". (källa)
 4. Jultidningar är ett samlingsbegrepp för specialnummer av tidningar, magasin och seriealbum som säljs inför jul och som normalt distribueras av jultidningsförlag. (källa)
 5. Kackerlackor har oavsiktligt spridits av människan med handelsvaror till stora delar av världen och vissa arter kan uppträda i massor i magasin, bagerier, kök och bostäder samt förorsakar skada och obehag. Kackerlackor betraktas därför ofta med avsky av människor och ses som skadedjur, men det stämmer bara för ett fåtal arter. De flesta arter av kackerlackor gör nytta i ekosystemen som nedbrytare och några som forskningsdjur. Det förekommer i vissa fall allergi mot kackerlackor. (källa)
 6. Ett känt traditionellt kartotek är lådan med filmkort i barnprogrammet Björnes magasin. (källa)
 7. Den ursprungliga principen är att man fäster upp arbetsstycket mot en drivande spindel och ett mothåll. På moderna svarvar läggs arbetsstycket i ett magasin och matas in i maskinen. En snabbare typ av svarv är toftsvarven, där arbetsstycket drivs från en chuck och istället för motdubb styrs det upp genom ett hål, lynett. Maskinen matar fram den längd detaljen skall ha och svarvstålet, som har samma profil som den önskade detaljen, förs fram. Den färdiga detaljen sticks av och arbetscykeln upprepas. Denna typ av svarvning är lämplig för små detaljer 10–100 mm diameter x max 120 mm längd, men det fordras ett unikt svarvstål för varje detalj. (källa)
 8. Enkelskottsgevär är ett gevär utan magasin som laddas manuellt genom att skytten öppnar mekanismen, plockar ut eventuell tomhylsa, stoppar i en ny patron och stänger mekanismen. (källa)
 9. Eftersom syftet med kulsprutan oftast är att avge understödjande eller nedhållande eld är det viktigt att den kan avge eld under relativt långa perioder. Därför är det vanligaste ammunitionsmatningssystemet för kulsprutor så kallad bandmatning. Detta innebär att patronerna är uppträdda på ett band av tyg eller metallänkar som successivt för in patronerna i kulsprutan. Banden har ofta en kapacitet på flera hundra patroner och kan oftast länkas samman i band av obegränsad längd. Andra ammunitionsmatningssystem kan vara trummagasin, tallriksmagasin eller olika former av kassetter. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.