Mall Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mall, varianter, uttal och böjningar av mall

Mall synonym, annat ord för mall, vad betyder mall, förklaring, uttal och böjningar av mall.

Synonymer till mall

Vad betyder och hur uttalas mall

Mall uttalas mall och är ett substantiv -en -ar.

Mall betyder:

Ordformer av mall

Singular

mall
obestämd grundform
malls
obestämd genitiv
mallen
bestämd grundform
mallens
bestämd genitiv

Plural

mallar
obestämd grundform
mallars
obestämd genitiv
mallarna
bestämd grundform
mallarnas
bestämd genitiv

Mall är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Mall på Engelska

  • template, pattern

Hur används ordet mall

  1. Under 1960- och 1970-talet blev det en tydlig uppdelning inom forskningen. Dels den strikta experimentsituationen, där forskarna genom att skapa en så neutral miljö som möjligt försökte att vetenskapligt studera och skapa en mall för hur gruppbildning och grupputveckling såg ut. Den andra falangen var det som Lewin uppmärksammat som gruppdynamisk utbildningsform. Att i grupp diskutera sitt och sina kollegors agerande, utifrån ett verkligt eller fiktivt ämne. Detta blev (och är fortfarande) en vanlig utvärdering och utvecklingsmetod för grupper. Denna ”sensibilitetsträning” har svårt att vinna mark inom forskarvärlden. (wikipedia.org)
  2. Geografiskt är många av Londons herrklubbar belägna i områdena Pall Mall och St James's i stadens West End. (wikipedia.org)
  3. Genren omfattar hyllningar av vitt skilda ämnen, dels levande varelser såsom exempelvis människor, djur och växter, men även döda ting som tider, platser och företeelser. I stort sett kan det mesta vara föremål för en hyllning genom ett lovtal. Dock bör man skilja lovtalet dels från hymnen och dels från lovprisningen. Hymnen tillägnas gudar, medan lovtalet tillägnas människor eller mänskliga ting. Lovprisningen är kort, medan lovtalet utformas utifrån en viss mall efter konstens alla regler. Lovtalet ska ge en saklig beskrivning av det hyllade objektet. (wikipedia.org)
  4. Mall (skeppsbyggnad) – en viktig detalj i skepps- och båtbyggeri (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.