Mandelkremla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mandelkremla, varianter, uttal och böjningar av mandelkremla

Mandelkremla synonym, annat ord för mandelkremla, vad betyder mandelkremla, förklaring, uttal och böjningar av mandelkremla.

Vad betyder och hur uttalas mandelkremla

Mandelkremla uttalas mandel|kremla och är ett substantiv.

Ordformer av mandelkremla

Singular

mandelkremla
obestämd grundform
mandelkremlas
obestämd genitiv
mandelkremlan
bestämd grundform
mandelkremlans
bestämd genitiv

Plural

mandelkremlor
obestämd grundform
mandelkremlors
obestämd genitiv
mandelkremlorna
bestämd grundform
mandelkremlornas
bestämd genitiv

Mandelkremla är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mandelkremla

  1. Mandelkremla (Russula integra) är en kremla som används som matsvamp. Den har ett vitt kött med en nötliknande smak. Svampen anrättas ofta för sig då dess speciella smak framträder fint, men den är en svamp med mångsidig användning som även kan passa bra anrättad tillsammans med andra svampar.
  2. Mandelkremlan trivs på kalkrik mark och växer ofta tillsammans med gran. Hatten hos unga exemplar är halvklotformad, men senare blir den mer välvd. Hos äldre exemplar är hatten till formen utbredd och har en fördjupning i mitten. Hattens bredd är 6–12 centimeter. Ovansidan på hatten slät. Färgen är varierande, från mörkt brunaktig till ljust gulbrunaktig. Även rödbrunaktiga exemplar förekommer. När det är fuktigt blir hattens yta klibbig. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.