Maskulin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder maskulin, varianter, uttal och böjningar av maskulin

Maskulin synonym, annat ord för maskulin, vad betyder maskulin, förklaring, uttal och böjningar av maskulin.

Synonym till maskulin

Andra språk

Maskulin på Engelska

  • masculine

Hur används ordet maskulin

  1. På fornnordiska är det dock endast den feminina formen gyðja som helt korresponderar med den gotiska formen. Motsvarande maskulin form på fornnordiska är ett oattesterat *gyði. (källa)
  2. En maskulin form av ordet hemmafru uppkom under 1960-talet - hemmaman. Det syftar på en gift man eller sambo som, oftast tillfälligt, ej förvärvsarbetar utan sköter hem och barn. En lyxhustru (maskulin form lyxmake) är en gift, icke förvärvsarbetande kvinna som inte förväntas bidra med något arbete i hemmet. Hemarbetet utförs i detta fall av hushållsarbetare. (källa)
  3. Ett banbrytande steg i mansforskningen togs 1995 när Raewyn Connell i dennes Masculinity uppställde en distinktion mellan hegemonisk maskulinitet och underordnade maskuliniteter. Hegemonsik maskulinitet definieras som för manligheten normativa praktiker som underordnar kvinnor, och som endast ett fåtal män, enligt Connell, har. Övriga män har beroende på roll i det hegemoniska systemet mer eller mindre maskulinitet. Sådan maskulin hegemoni kom att påpekas av dem som förklarade genussystem som historiskt framväxta och som också kritiserade hegemonin. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.