Massor Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder massor, varianter, uttal och böjningar av massor

Massor synonym, annat ord för massor, vad betyder massor, förklaring, uttal och böjningar av massor.

Synonymer till massor

Hur används ordet massor

  1. Och vi tummar inte på det vi vet förväntas av oss: Djuplodande guider med massor av läsning i form av reportage, mängder av intervjuer, glada getingar i svärmar, listor, ranking, fakta och statistik – plus de tv-tider som är klara, förstås. (källa)
  2. Utrymmena inne i kupén är minst sagt väl tilltagna. Nya Audi A8 mäter drygt 5, 17 meter på längden, något som blir påtagligt när du parkerar och ser hur mycket längre den sticker ut jämfört med "vanliga" bilar. Benutrymmet, både i längd och bredd, är bra både bak och fram, och stolarna har massor av inställningsmöjligheter. Här finns även en massagefunktion som är riktigt bra, med flera olika "behandlingar". (källa)
  3. Man kunde också bli degraderad eller utesluten ur riddargillet, för kätteri, förräderi eller feghet på slagfältet. Många valde att inte utnyttja sin rätt till en adelstitel av ekonomiska skäl och för att kunna ägna sig åt "oadliga sysslor". I regel fördes adelskapet inte över på spinnsidan, vilket gjorde att många adliga ätter dog ut hela tiden, och franska kungar på 1300-talet utfärdade därför adelsbrev i massor för att fylla på med nya adelsmän. Vanligen ärvdes tronen och titeln av äldste sonen eller äldste brodern, beroende på rike, och i vissa fall av döttrar eller makar (ex. jure uxoris), annars kunde man gå bakåt i släktträdet för att finna en annan gren som hade rätt till tronen. För att ättens förläningar skulle hållas bland "de egna" förekom ofta kungliga äktenskap med inavel i de europeiska furstliga husen. Samtidigt var man ofta välvilligt inställd till att låta potentiella fienders döttrar gifta in sig i släkten, och så förbättra de politiska relationerna, och äktenskapen arrangerades ofta redan då barnen var små, med bröllop då de kommit i puberteten och kunde skaffa arvtagare till tronen. (källa)
  4. Gravitation (av latin gravis = tung) även känd som tyngdkraft är en av universums fyra fundamentala krafter. Det är den attraherande kraft som massor utsätter varandra för, och ger upphov till det som vi kallar massans tyngd. (källa)
  5. Potentiella källor till detekterbara gravitationsvågor inkluderar dubbelstjärnesystem som består av vita dvärgar, neutronstjärnor och svarta hål. Olika gravitationsvågsdetektorer är under uppbyggnad (2016) eller i drift, såsom Advanced LIGO som började göra observationer i september 2015. I februari 2016 meddelade Advanced LIGO-teamet att de upptäckt gravitationsvågor från två svarta hål som ska ha haft massor 29 respektive 36 gånger solens massa (M☉) och som smält samman 1,3 miljarder ljusår bort. Energi motsvarande 3 solmassor (M☉c2) uppskattas ha strålat ut i form av gravitationsvågor. För mätningarna användes två laser-interferometrar i USA belägna i Hanford, Washington respektive Livingstone, Louisiana. (källa)
  6. Naturharts (ofta bara "harts") består av kåda, det vill säga olika typer av safter som rinner ur träd och torkar till en mjuk eller fast massa. Harts kan också syfta på de hartsämnen som finns i dessa massor. (källa)
  7. Hjullastare är mångsidiga arbetsredskap som används främst vid hantering av massor, exempelvis sten eller grus med hjälp av en skopa men kan även användas för pallhantering. Lastmaskiner används i regel inte till tyngre schaktningsarbeten, där har larvdrivna bulldozers med sitt överlägsna markgrepp en given roll. Grävarbeten är inte heller möjliga att utföra eftersom normala lastmaskiner som mest kan sänka skopan någon decimeter under markplanet. (källa)
  8. Jordmassa (M⊕) är en måttenhet som motsvarar jordens massa, 1 M⊕ = 5,9742 × 1024 kg. Måttet jordmassa används ofta inom populärvetenskapen för att beskriva massor hos stenplaneter. (källa)
  9. Limonit kallas ibland de rödbruna massor av järn(III)oxider som bildar bl.a. så kallad myrmalm eller sjömalm. Limonit består vanligen till övervägande delen av goethit eller ferrihydrit. (källa)
  10. Kackerlackor har oavsiktligt spridits av människan med handelsvaror till stora delar av världen och vissa arter kan uppträda i massor i magasin, bagerier, kök och bostäder samt förorsakar skada och obehag. Kackerlackor betraktas därför ofta med avsky av människor och ses som skadedjur, men det stämmer bara för ett fåtal arter. De flesta arter av kackerlackor gör nytta i ekosystemen som nedbrytare och några som forskningsdjur. Det förekommer i vissa fall allergi mot kackerlackor. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.