Masstillverka Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder masstillverka, varianter, uttal och böjningar av masstillverka

Masstillverka synonym, annat ord för masstillverka, vad betyder masstillverka, förklaring, uttal och böjningar av masstillverka.

Vad betyder och hur uttalas masstillverka

Masstillverka uttalas mass|till|verka och är ett verb -de.

Ordformer av masstillverka

Aktiv

masstillverka
infinitiv
masstillverkar
presens
masstillverkade
preteritum
masstillverkat
supinum
masstillverkande
presens particip
masstillverka
imperativ

Passiv

masstillverkas
infinitiv
masstillverkas
presens
masstillverkades
preteritum
masstillverkats
supinum

Perfekt particip

masstillverkad en
~ + subst.
masstillverkat ett
~ + subst.
masstillverkade den/det/de
~ + subst.

Masstillverka är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet masstillverka

  1. En av de första terrängbilarna för civilt bruk var Jeep som 1946 tillverkade den passagerarvänliga Willys Jeep Station Wagon vilken kom att bli den första masstillverkade terrängbilen avsedd för passagerare och civilt bruk. Över 300 000 bilar tillverkades och den blev mycket populär, främst i förorterna. I Europa fångades trenden upp och Land Rovers Range Rover, som uppstod i slutet av 1960-talet fortsatte att kombinera personbilskomfort med framkomligheten hos märkets terrängfordon. Till en början var suvarna framförallt populära på landsbygden där deras mångsidighet kunde komma till sin rätt, men sedan 1990-talet har typen blivit allt populärare hos köpstarka stadsbor, framförallt i Nordamerika, varpå marknaden och utbudet växt kraftigt. (källa)
  2. I regel arbetar den yrkesverksamme industridesignern som anställd i ett företag eller som självständig konsult. Industridesignern ingår i en produktutvecklingsgrupp och arbetar i nära samarbete med konstruktörer och marknadsförare. Vederbörande tar fram skisser, ritningar och modeller som underlag till serie- eller masstillverkade produkter. Numera är skiss- och ritarbeten i regel datorstödda med hjälp av computer-aided design. (källa)
  3. Under 1800-talets gång gjordes stora tekniska framsteg som påverkade korsettindustrin. Uppfinningar som symaskinen, gjord av amerikanen Isaac Merrit Singer 1851, gjorde att man i stället för att bara måttsy korsetter och underkläder kunde masstillverka dem. Löstagbara snörskenor med stålskodda söljor och dubbla snören och löstagbara valbens- och stålskenor gjorde också att korsetterna kunde tvättas. Ångpressade modeller var också en nyhet, ett första försök till formpressning som gjorde stor succé. Detta gjorde att korsetter blev tillgängliga för betydligt fler personer än förut, och korsettbruket större än under tidigare sekel. Hyskor och hakar framtill gjorde plaggen lättare att ta av och på, något som också spred användandet, då fler kvinnor fick möjlighet att följa skönhetsidealet. (källa)
  4. Veteflingor uppfanns av en slump den 8 augusti 1894 av bröderna Kellogg. Senare prövade de med andra sädesslag, bland annat majs. Kellogg's är en känd tillverkare av majsflingor. Den 19 februari 1906 bildade Will Keith Kellogg Battle Creek Toasted Cornflake Company för att masstillverka frukostflingor som hans bror dr. John Harvey Kellogg hade börjat servera patienter på det sanatorium denne förestod. Han sökte finna sätt att göra vegetarisk kost mer smaklig för sina patienter. Cornflakes var enligt Kelloggs en medicin mot onani. (källa)
  5. Efter patent och beräkningar, blev det progressiva glaset som begrepp som föreföll vara möjligt, men det kunde ännu inte tillverkas. Maitenaz och hans team började producera progressiva glas med en rad olika improviserade tekniker. 1958 hade Essel utvecklat en maskin som kunde masstillverka glasen. (källa)
  6. Gammeldans eller gammaldans är en samlingsbeteckning på en del av de modedanser som fanns innan 1930-talet. Det som hände vid denna tid var att nya modedanser till jazzmusik, framför allt foxtrot, introducerades i Sverige. De gamla danserna fick därför namnet "gammeldans". Något förvirrande är att vissa av de så kallade gammeldanserna inte var särskilt gamla när man började använda beteckningen gammeldans. Danserna i denna grupp hade i sin tur från mitten av 1800-talet och fram till början av 1900-talet blivit populära på bekostnad av äldre danstyper såsom polska, långdanser, kadrilj med flera. Att dragspel började masstillverkas under 1800-talet hade också stor betydelse för dansmusiken. Det utvecklades en repertoar för gammeldans som var anpassad till dragspelens tekniska möjligheter och begränsningar som gjorde musiken både älskad och föraktad. (källa)
  7. Den första kända tandborsten tillverkades i Kina år 1498 och hade handtag av ben eller bambu och borst av hår från svin. År 1560 kom tandborsten till Frankrike och svinhår ersattes med hästhår eller fjädrar. År 1780 började tandborstar masstillverkas av britten William Addis. Vid den tiden var det svinhår som brukades. (källa)
  8. Bijouterier (bijouteri) (av franskans bijou 'ögonsten') är smycken av oädla och mindre dyrbara material. Dessa kan även vara tillverkade av icke-ädla metaller som överdragits med ett tunt lager guld eller silver, såsom guld på silver, doublé, plätering eller förgyllning, eller ha överdragits av material som liknar guld eller silver, såsom nysilver, rhodium, nickel samt koppar- och zinkblandningar. Bijouterierna är ofta trendigare och mer modebetonade än äkta smycken samt brukar masstillverkas. (källa)
  9. Chauchat var ett pionjärvapen på många sätt. Den var framtagen att masstillverkas i stora volymer under relativt enkla förhållanden och av utbytbara standarddelar. Detta var en typ av vapentillverkning som skulle komma att bli vanlig först en bit in i andra världskriget med de tyska MP 40 och MG 42 och den brittiska Sten. Vapnet var utrustat med benstöd och pistolkolv vilket också var innovativa inslag vid denna tid. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.