Massturism Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder massturism, varianter, uttal och böjningar av massturism

Massturism synonym, annat ord för massturism, vad betyder massturism, förklaring, uttal och böjningar av massturism.

Vad betyder och hur uttalas massturism

Massturism uttalas mass|tur|ism och är ett substantiv.

Ordformer av massturism

Singular

massturism
obestämd grundform
massturisms
obestämd genitiv
massturismen
bestämd grundform
massturismens
bestämd genitiv

Massturism är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet massturism

  1. Huvudkaraktären är baserad på Daniel Carleton Gajdusek, i verkliga livet en av hennes fars vänner, som mottog Nobelpriset i medicin 1976 för studier av sjukdomen kuru. Gajdusek skulle senare komma att bli ökänd för anklagelser om sexuella övergrepp på de femtiotal barn han kom att adoptera från stammen han studerat och tagit med sig tillbaka till USA. Han dömdes till fängelse och dog i exil i Nordeuropa efter avtjänat straff. Historien kom att fascinera Yanagihara, ett geni som sedan också visade sig vara ett monster. Det föreföll lätt för henne att beskriva en människa med ett ord och sen totalförändra beskrivningen. Hur bör man värdera en människa om han samtidigt gjort stora gärningar för mänskligheten, men har begått flera individuella övergrepp? Yanagihara ville utforska hur företeelser som kolonisering och massturism påverkar den kultur och miljö som de inkräktar på, i hennes mening är romanen ett mycket mer extremt och groteskt exempel på hur vissa har tolkat skeenden i Hawaiis historia. Hon berättar att hon ville kontrastera den amerikanska kulturens fetischism kring framgång, med den jämförelsevis enkla dygden att vara en hederlig person. (källa)
  2. Otillgängligheten och vegetationen har bevarat staden relativt intakt under denna långa tid, något som även idag bidrar något till att hålla turismen i schack. Unesco har uttryckt oro för att de omkring 400 000 turisterna som besöker Machu Picchu varje år orsakar världsarvet skada, men peruanska myndigheter menar att massturism undviks i och med att det är så krävande att ta sig dit. (källa)
  3. Öns lilla by heter Emborios och har en naturlig hamn samt nyklassicistiska byggnader och en bysantinsk kyrka. Det finns ingen massturism på ön, och mycket av det traditionella sättet att leva på finns kvar. Ön har mycket lite trafik och saknar flygplats, men det finns färjeförbindelse med Rhodos. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.