Matfisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder matfisk, varianter, uttal och böjningar av matfisk

Matfisk synonym, annat ord för matfisk, vad betyder matfisk, förklaring, uttal och böjningar av matfisk.

Vad betyder och hur uttalas matfisk

Matfisk uttalas mat|fisk och är ett substantiv.

Ordformer av matfisk

Singular

matfisk
obestämd grundform
matfisks
obestämd genitiv
matfisken
bestämd grundform
matfiskens
bestämd genitiv

Plural

matfiskar
obestämd grundform
matfiskars
obestämd genitiv
matfiskarna
bestämd grundform
matfiskarnas
bestämd genitiv

Matfisk är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet matfisk

  1. Gråsej finns längs svenska västkusten, norska kusten, i Nordsjön, kring Brittiska öarna samt i Biscayabukten. Den är allmän i Nordsjön, Skagerrak och Kattegatt, men mindre vanlig i Öresund. I Östersjön förekommer den nästan inte alls. Den är en vanlig matfisk, med en smak som liknar den andra arten i släktet Pollachius, lyrtorsk, men med ett gråaktigt och lite grövre kött. Förekommer ofta i mald form eller behandlad form, som fiskpinnar, gratänger och så vidare. Gråsejen är en mager fisk och därmed nästan fettfri. (källa)
  2. Namnet kommer sig av dess guldfärgade kropp med närapå självlysande blågröna prickar på ovansidan och gulvita prickar på undersidan. Den förekommer i tropiska och subtropiska vatten världen över. Guldmakrillen är en snabbväxande fisk med en kort livslängd (4 år). Kan nå vikter upp till 40 kg och en längd upp till 2,1 meter. Fisken tycks trivas i närheten av flytande föremål och sjögräsbälten. Populär sportfisk. Högt rankad som matfisk. (källa)
  3. Gäddan är en fin matfisk men eftersom den är svår att fiska kommersiellt har den mindre betydelse som handelsvara. Under åren 2006 - 2011 tog svenska yrkesfiskare upp mellan 32 och 47 ton gädda per år. (källa)
  4. Gösen betraktas som en utmärkt matfisk och är föremål både för kommersiellt fiske och sportfiske. Svenskt sportfiskerekord är 12,530 kilogram. (källa)
  5. Harren är en god matfisk som bör tillagas direkt vid fångst då köttet annars snabbt blir förstört. Den är en populär sportfisk, inte minst hos flugfiskare. En orsak till detta är att harren är en utpräglad insektsätare. Harren nappar också villigt på mask och spinnare. (källa)
  6. Arten är en populär matfisk som är föremål för trål- och långrevsfiske i stora delar av utbredningsområdet och säljes både färsk och frusen. (källa)
  7. Havskatten är en populär matfisk som vanligtvis försäljes flådd och utan huvud som kotlettfisk. Havskatt är en vanlig beståndsdel i fish and chips. (källa)
  8. Inget fall är känt där en håbrand har attackerat en människa men på grund av djurets storlek är faran inte helt osannolik. Håbrand är en matfisk. (källa)
  9. Karpen är en populär sportfisk. Gefilte Fisch är en populärätt i det judiska köket till vilken karp är en vanlig matfisk. Karp äts dessutom i delar av östra Europa till jul. (källa)
  10. Knorrhanen anses som en god matfisk och erhålls som bifångst vid trål- och backfiske. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.