Mats Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mats, varianter, uttal och böjningar av mats

Mats synonym, annat ord för mats, vad betyder mats, förklaring, uttal och böjningar av mats.

Vad betyder och hur uttalas mats

Mats uttalas mats oböjligt och är ett substantiv.

Mats betyder:

Ordformer av mats

Singular

mats
obestämd grundform

Mats är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mats

  1. Tillsammans med författaren Mats Wänblad kan ni låta fantasin flöda och hitta på vilda rymdhistorier. Från 7 år. Föranmälan krävs. (källa)
  2. Mats Persson – gitarr, synth. (källa)
  3. Begreppet syftar ofta på romaner om unga vuxna som identifierar sig själva som vilsekomna i en stor värld, såsom till exempel Jack av Ulf Lundell, Räddaren i nöden av J. D. Salinger och Hey Princess av Mats Jonsson. Även andra romaner – exempelvis Maken av Gun-Britt Sundström – som skildrar en tidsepok på en speciell plats kan falla inom begreppets ramar. (källa)
  4. Lobb är ett grundslag som innebär att spelaren slår bollen i en båge över en motståndare som är placerad framme vid nätet. Om slaget lyckas tvingas motståndaren bort frånätet, om det misslyckas får istället motståndaren övertaget och kan utföra en smash. Offensiv överskruvad lobb är särskilt effektiv, eftersom den "skjuter" fart efter studs och blir mycket svår att hinna upp för motståndaren. Mats Wilander använde ofta offensiv lobb. (källa)
  5. Hade by finns omnämnt i andra skriftliga källor år 1350, 1401 och 1424 samt under Gustav Vasas återupptagna silverbrytning åren 1549 - 1552. Några namn från Hade: Rikvid, Jakob Larsson, Sevast Svensson på 1400-talet. Namn på ledare under gruvbrytningsepoken: Lasse Dobblare och Knekthövitsman Mats Törne och bönder som fick flytta från Hade: Peder Andersson (fick ta över Kungsgården, Sandviken, (Ovansjö socken), Jöns Persson (till ett Kronohemman i Bärby i Östervåla socken), Staffan Nilsson (får ta över två kyrkohemman i Österfärnebo socken, Finnäs och Koversta. År 1555 låter kungen bönderna återfå sina gårdar i Hade och Peder Andersson återfår Hade gård. (källa)
  6. 2008 – Mats Ekman (Sveriges Radio). (källa)
  7. Vissa forskare har velat placera de till Skandinavien nyanlända herulerna i Blekinge och Värend, men detta baseras på en rad lösa antaganden. Detta har medfört att begreppet heruler används inom svenska flottan som skämtsam benämning för Blekingebor. Mats G. Larsson anser det troligare att det var till Sveriges västkust de kom. Det finns vissa indicier som stödjer detta, bland annat den stora koncentrationen fornborgar i området, och det faktum att man funnit brakteater i området närmast kusten men inte i västgötarnas kärnområden. Uppgifterna om herulernas nya bosättningsplats är dock så vaga och det arkeologiska materialet tillåter så många tolkningar att det inte kan bli fråga om något annat än spekulationer. (källa)
  8. Ätten som via sina släktförbindelser bör ha tillhört Sveriges högfrälse utgår från den äldsta kända medlemmen Tyrner eller Törne (död efter 1292) och från honom är tre söner kända, Filip Törnesson, Törne Törnesson och Mats Törnesson. (källa)
  9. Idag anses hundradeindelningen ha skapats under 900-talet, som en del i uppbyggnaden av ledungsflottor. Hundareindelningen såsom vi känner är troligen inte äldre än från omkring 1100, och bland annat Mats G. Larsson anser att hundradet från början inte varit geografiskt bundet utan kopplat till ledungsbefälhavare och personligt. Åldern på häradet som ett område kring en ting(splats) förättsliga frågor är likaså oklart. Området för ett härad fick fastare gränser först med att socknar etablerades på 1100- och 1200-talen, som därefter sågs som delar av ett härad. Från denna tid finns också skriftliga källor till existensen av härader. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.