Meskalin Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder meskalin, varianter, uttal och böjningar av meskalin

Meskalin synonym, annat ord för meskalin, vad betyder meskalin, förklaring, uttal och böjningar av meskalin.

Vad betyder och hur uttalas meskalin

Meskalin uttalas mesk|al|in [-i´n] och är ett substantiv -et.

Meskalin betyder:

Ordformer av meskalin

Singular

meskalin
obestämd grundform
meskalins
obestämd genitiv
meskalinet
bestämd grundform
meskalinets
bestämd genitiv

Meskalin är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Meskalin på Engelska

  • mescaline

Hur används ordet meskalin

  1. Meskalin, 3,4,5-trimetoxifenetylamin, är en naturligt förekommande psykedelisk alkaloid som är nära kemiskt besläktad med hjärnans transmittorer. Meskalin är ett derivat av fenetylamin.
  2. Meskalin är främst förknippat med bruket av kaktusar i Syd- och Nordamerika. Utanför kaktusfamiljen kan man hitta meskalin i växten Acacia rigidula.
  3. Meskalin har använts som enteogen under mycket lång tid. En kol-14-datering av peyoteknappar från en grotta i Rio Grande i Texas i USA visar på 3780–3660 f.Kr. Man kunde extrahera 2 procent meskalin från dem.
  4. Substansen är narkotikaklassad och ingår i förteckning P I 1971 års psykotropkonvention, samt i förteckning I Sverige, vilket innebär "narkotika som normalt inte har medicinsk användning". Meskalin kan även utvinnas av vissa kaktusarter.
  5. När meskalinet har tagits upp i blodet har det en halveringstid på 6 timmar. Meskalinhalten når sin höjdpunkt ca. 2 timmar efter oralt intagande, detta överensstämmer med perioden för den högsta psykedeliska effekten. Meskalinhalten försvinner successivt över 10 timmar och efter 24 timmar finns bara 13 % kvar i blodet.
  6. Om intaget upprepas under korta intervaller förminskas meskalinets psykologiska, subjektiva och fysiska effekter. Används det flera gånger över en 3-6 dagars period leder detta till en betydande tolerans. Även korstolerans har påvisats mellan till exempel meskalin/LSD och meskalin/psilocybin. Meskalintolerans leder dock inte till ett fysiskt beroende som tolerans av till exempel opiater eller alkohol. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.