Mesig Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mesig, varianter, uttal och böjningar av mesig

Mesig synonym, annat ord för mesig, vad betyder mesig, förklaring, uttal och böjningar av mesig.

Synonymer till mesig

Vad betyder och hur uttalas mesig

Mesig uttalas mes|ig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av mesig

Böjning (i positiv) mesig en ~ + subst. mesigt ett ~ + subst. mesiga den/det/de ~ + subst. mesige den ~ + mask. subst. Komparation mesigare en/ett/den/det/de ~ + subst. mesigast är ~ mesigaste den/det/de ~ + subst.

Mesig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Mesig på Engelska

  • wimpish

Hur används ordet mesig

  1. Damgambit ansågs lite mesig under en lång tid och spelades inte mycket. Att öppna med en dambonde leder nämligen till lugnare spel än om man öppnar med kungsbonden, eftersom man då inte kan använda varken vitfältslöparen eller damen i angreppet på svarts kungsflygel. (källa)
  2. Tre skummisar som ställer till oreda för Bobo och de andra i skogen. Skurkgänget består av grisen Zork, råttan Rådis (som tycker att Bobo är en mesig fjant och en mallgroda) och hunden Öhrnie. Råttis ville bli läkare som liten. (källa)
  3. En gnistrande jul är det fjärde studioalbumet från av Elisa's, utgivet 13 november 2013. Albumet är deras första album med julsånger. Expressens Per Hägred har i sin recension av albumet ansett att deras version av Feliz navidad är för mesig och den bästa låten på albumet är Tomten ska dansa. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.